Ga naar de inhoud
Snellere bezorging

Thuisbezorgd gaat ook voor supermarktketen Spar bezorgen

Een Spar-supermarkt in het centrum van Rotterdam. Beeld © ANP Foto

Thuisbezorgd gaat een samenwerking aan met Spar. De maaltijdbezorger gaat boodschappen van de supermarktketen bezorgen. Dat gebeurt in eerste instantie vanuit 15 winkels door het hele land.

Op korte termijn moeten daar nog eens vijf winkels bijkomen. Als dit succesvol is, zullen ook de andere ruim 400 Spar-winkels aansluiten. Naast Thuisbezorgd is Spar ook een soortgelijke pilot gestart met Deliveroo (in zeven steden) en koffieleverancier Maas International.

Reguliere bezorgtijden

De boodschappen kunnen worden besteld via de app en de website van Thuisbezorgd. Het gaat om een selectie van zo'n 1000 producten, waaronder zuivel, toiletpapier en brood. In tegenstelling tot flitsbezorgers worden de Spar-boodschappen niet binnen 10 minuten bezorgd, maar volgens 'de reguliere bezorgtijden van de maaltijdbezorging', zegt een woordvoerder van Spar. Bij drukte kan het dus langer duren voordat je je boodschappen in huis hebt.

De winkels van waaruit in eerste instantie bezorgd gaat worden, staan onder andere in Amersfoort en Groningen, maar ook in Hulst en Wijk aan Zee. Spar wil graag testen op drukke en minder drukke locaties, zegt de woordvoerder. "Afhankelijk van het succes verwachten we het in eerste instantie af te kunnen met het personeel vanuit de winkels en de bezorgers van Thuisbezorgd.nl."

Albert
Lees ook:
Albert Heijn breidt snelle bezorging uit met weekboodschappen

De bezorgkosten via Thuisbezorgd liggen tussen de 1,50 en 4,99 euro, afhankelijk van de locatie. Via Spar zelf kunnen klanten ook al boodschappen laten thuisbezorgen, maar daar geldt voor dat een bezorgslot moet worden gekozen dat altijd minimaal een dag later is dan de besteldag.

Makkelijker bestellen

Thuisbezorgd werkte al samen met Spar Citywinkels voor de bezorging van lunchproducten, zoals belegde broodjes en flesjes sap. Ook bezorgt het de bestellingen voor broodjeszaak The Tosti Club, die sinds halverwege 2020 in handen is van de supermarktketen.

Ook concurrent Albert Heijn gaat gebruikmaken van de diensten van Deliveroo en Thuisbezorgd. Die keten start volgende week een proef vanuit twee winkels in Amsterdam. Flitsbezorger Gorillas bezorgt al producten van Jumbo. Bij die samenwerking is het de bedoeling dat beide partijen in de toekomst vanuit dezelfde locaties gaan werken. 

Dit is een artikel van