Ga naar de inhoud
'Criminele organisatie'

'Topman van PostNL België opgepakt, verdacht van mensenhandel'

Rudy van Rillaer, de directeur van PostNL België. Beeld © ANP / Dieter Telemans

De topman van PostNL België, Rudy Van Rillaer, is opgepakt door de Belgische politie. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Het Nederlandse moederbedrijf PostNL bevestigt tegen het ANP dat een aantal collega's wordt verhoord, maar doet geen mededelingen over wie het gaat.

'Negen mensen opgepakt'

De Belgische politie pakte gisteren bij invallen bij depots van PostNL negen mensen op, aldus Het Laatste Nieuws. Volgens een woordvoerder van PostNL België zitten nog drie van de negen vast.

Het Laatste Nieuws stelt dat Van Rillaer een van hen is, net als de 'operations manager' en een derde medewerker.

PostNL
Lees ook:
PostNL krijgt miljoenenboete wegens late postbezorging in 2019

'Leiding geven aan criminele organisatie'

De drie worden er volgens Het Laatste Nieuws van beschuldigd leiding te geven aan een criminele organisatie en er zou ook sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte.

Er zal vrijdag over hun detentie worden beslist, aldus de krant.

Twee van de negen depots verzegeld

Ondertussen blijven twee depots van het postbedrijf verzegeld. De depots zijn in Wommelgem en Willebroek, in de buurt van Antwerpen. De pakjes die daar liggen, kunnen voorlopig niet bezorgd worden.

PostNL is al langer doelwit van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. In november werd het depot in Wommelgem ook al enkele dagen verzegeld. Een reporter van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws zou toen hebben aangetoond dat er sprake was van zwartwerken en kinderarbeid.

Volgens de krant verdenkt het OM de leiding van PostNL ervan dat het onderaannemers dwingt tot criminele feiten.

PostNL heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.