Bedrijven

Spar gaat als eerste supermarkt op dezelfde dag bezorgen

03 juni 2016 16:21 Aangepast: 31 juli 2017 07:30
Beeld © ANP

Albert Heijn vindt het maar niks, maar Spar gaat er wel aan beginnen: same day delivery service. Wie voor 10 uur 's ochtends zijn boodschappen bestelt, krijgt deze na 4 uur geleverd. Het is de eerste supermarktketen die ermee start.

Zoals de winkelketen zelf op zijn site schrijft: 'Spar, bestaat dat nog?', is het bedrijf de laatste tijd een beetje ondergesneeuwd door de grotere supermarkten.

Om de vraag in hun eigen woorden te beantwoorden: "Spar is niet alleen nog, maar is springlevend." Het bedrijf heeft 230 zelfstandige winkels met een logo van een boom in Nederland. 

Stategie bedrijf

Het bedrijf heeft al langer de strategie om zich te onderscheiden als winkel voor het dagelijks gemak. Zo heeft de Spar ook een stomerij- en maaltijdservice. Vorig jaar constateerde merkadviseur Hendrik Beerda Brand Consultancy na onderzoek dat het bedrijf in de gevarenzone zou zitten als de winkel zich niet zou onderscheiden.

Albert Heijn liet vorige week juist weten voorlopig nog niets te zien in same day delivery. Na een aantal testen zou het bedrijf een snelle bezorging niet áls 'the next big thing' zien, zei de algemene manager van AH online tegen retailnews.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van