Contact houden

Providers laten klanten gratis bellen en sms'en naar Oekraïne

26 februari 2022 12:44 Aangepast: 26 februari 2022 13:01
Archiefbeeld Beeld © ANP Foto

Klanten van DELTA en Caiway kunnen de komende tijd gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne. De providers kondigen aan de diensten zeker twee weken kosteloos aan te bieden in navolging van andere providers als VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile.

Ook klanten die in Oekraïne zijn kunnen gratis gebruik maken van het netwerk aldaar, omdat er geen roamingkosten zullen worden gerekend.

'Benauwende situatie' 

Caiway en DELTA zeggen het belangrijk te vinden dat familie en vrienden in contact kunnen blijven met elkaar in de "zeer benauwende situatie". De bedrijven brengen zeker tot 13 maart geen kosten in rekening. Afhankelijk van de situatie wordt deze periode mogelijk nog verlengd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse Chris ontvlucht Kiev, Bart blijft achter: 'We staan er alleen voor'

Eerder maakten VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile bekend klanten gratis naar Oekraïne te laten bellen vanwege de inval door Rusland. 

Ook gratis vanuit Oekraïne

De maatregel van KPN geldt in ieder geval tot eind maart. T-Mobile laat weten dat het gratis bellen naar Oekraïne ook voor klanten geldt van Tele2, waarmee het is gefuseerd. Ook bellen, sms'en of mobiel internetten vanuit Oekraïne is voor klanten van de Nederlandse providers gratis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore