Ga naar de inhoud
'Keuren geweld af'

Drankmerk Fiorito zet Lil Kleine aan de kant na verdenking mishandeling

Geen limoncello meer voor rapper Lil Kleine. Beeld © ANP

Het limoncellomerk Fiorito heeft de samenwerking met rapper Lil Kleine afgelopen maandag stopgezet. Dat zegt oprichter Franco Fiorito van het bedrijf tegen RTL Z. "Wij keuren elke vorm van geweld af."

Het Nederlandse drankbedrijf presenteerde rapartiest Lil Kleine en zijn manager Nathan Moszkowicz in 2020 nog trots als nieuwe aandeelhouders. Fiorito maakt ambachtelijke sterke dranken als limoncello en citroenrum, en is in handen van oprichters Franco en Benno Fiorito.

In een persbericht zei Lil Kleine destijds dat hij een groot fan was van Fiorito. "Nu ik mede-eigenaar ben, ga ik me inzetten om zoveel mogelijk anderen te kunnen laten meegenieten van dit mooie product."

Zwak
Lees ook:
Zwak ogend 'zakenimperium' van rapper Lil Kleine wankelt

De samenwerking werd vorig jaar al opgeschort, nadat Lil Kleine in Ibiza in opspraak was geraakt wegens vermeende mishandeling van zijn vriendin. 

De samenwerking was nog niet helemaal opnieuw opgestart, toen vrijdag de veroordeling volgde voor een geweldsincident in een nachtclub en de rapper zondag werd opgepakt wegens een nieuwe verdenking van mishandeling van zijn vriendin.

Definitief opgezegd

"Afgelopen maandag hebben we de samenwerking definitief opgezegd", zegt Fiorito. "Wij keuren elke vorm van geweld af. Wij bestaan al tien jaar en willen gewoon niet geassocieerd worden met dit gedoe."

De oprichter zegt niet te kunnen zeggen hoe het aandeelhouderschap van Lil Kleine precies wordt afgewikkeld, of manager Moszkowicz ook uitstapt als aandeelhouder en hoeveel en op welke manier de rapper investeerde in het bedrijf.