Geen wachtwoorden

Gegevens klanten Gamemania op straat na ransomware-aanval

13 januari 2022 15:05 Aangepast: 13 januari 2022 15:13
Beeld © ANP

Gamewinkel Gamemania was deze week slachtoffer van een ransomware-aanval. De hackers wisten daarbij bedrijfsinformatie en gegevens van klanten in Nederland en België buit te maken. Dat meldt de winkel in een mail aan zijn klanten en op zijn website.

De hackers wisten toegang te krijgen tot een server met persoonsgegevens van klanten. Daarbij gaat het om naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Gamemania benadrukt dat er geen wachtwoorden of betaalgegevens in handen van de hackers zijn gekomen, maar het bedrijf zegt niets over hoeveel klantgegevens buit zijn gemaakt.

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de Belgische evenknie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hengelsportketen waarschuwt voor phishing na datalek

Experts ingeschakeld

Gamemania zegt niet of ze een bedrag hebben betaald om versleutelde systemen weer in handen te krijgen. Het bedrijf heeft experts ingeschakeld die kijken hoe de hackers binnen zijn gekomen en het euvel te verhelpen. De webshop en de fysieke winkels in België zijn volgens Gamemania gewoon open.

Gamemania waarschuwt zijn klanten wel om alert te zijn op verdachte mails waarin wordt gevraagd een wachtwoord te wijzigen. De keten heeft 21 winkels in België en 36 winkels in Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van