Ga naar de inhoud
Meegesleept in val Anode

Naked Energy nieuwste slachtoffer van hoge energieprijzen

Een monteur installeert een slimme energiemeter. Beeld © ANP

Energieleverancier Naked Energy, met zo'n 2600 klanten, heeft faillissement aangevraagd als gevolg van de sterk gestegen prijzen voor gas en elektra. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de vergunning in voor het bedrijf.

Naked Energy kwam in de problemen door een ander faillissement in de energiesector. De onderneming kocht namelijk energie in bij Energie I&V, ook wel bekend onder de naam Anode Energie.

Meer energieleveranciers in de problemen

Dat bedrijf vroeg begin december al faillissement aan vanwege de sterk gestegen marktprijzen voor gas en elektriciteit en waarschuwde al dat meer bedrijven in de problemen zouden komen.

Klanten van Naked Energy krijgen nog wel gas en elektriciteit geleverd en worden ondergebracht bij een nieuwe leverancier. De curator van het bedrijf krijgt tot 5 januari de tijd om een ander bedrijf te vinden dat bereid is de klanten over te nemen. Lukt dat niet, dan grijpt de ACM in en verdeelt de toezichthouder de klanten onder energieleveranciers.

Eigenaar
Lees ook:
Eigenaar wankelend Anode Energie ging al drie keer eerder failliet

Voor de klanten kan het faillissement pijn doen in de portemonnee. Bij de noodgedwongen overstap naar een nieuwe energieleverancier moeten ze waarschijnlijk een duurder contract afsluiten dan ze hadden, gezien de huidige recordprijzen voor gas en stroom.

Anode Energie kocht voor meerdere kleine energieleveranciers energie in. Eerder viel SEPA Green Energy om door het bankroet van deze inkoper.

Dit is een artikel van