Ga naar de inhoud
Grote ambities

New York Pizza koopt nog eens twee ketens in Duitsland

Beeld © ANP / Robin Utrecht

Het Nederlandse New York Pizza blijft op het overnamepad in Duitsland. Daar koopt het Pizza Planet en Flying Pizza. De ambities voor Duitsland zijn groot.

Straks kun je ook in Duitsland bijna overal New York Pizza tegenkomen. "De ambitie van New York Pizza is om uiteindelijk één van de grootste spelers in Duitsland te worden", vertelt Joost Geurtsen, directeur marketing van New York Pizza.

Dat wil de pizzaketen bereiken door meer overnames te doen en door zelf vestigingen te openen. Op welke termijn New York Pizza op duizend vestigingen in Duitsland zit kan hij niet zeggen. Dat hangt af van het tempo waarin andere overnames kunnen worden gedaan en waarin het zelf nieuwe filialen opent.

New
Lees ook:
New York Pizza koopt Duitse keten met 32 vestigingen

Met de overname van Flying Pizza en Pizza Planet is New York Pizza een eindje verder op weg om die doelstelling te bereiken.

107 vestigingen

Flying Pizza heeft 43 filialen in het noorden en oosten van Duitsland en Pizza Planet heeft er 30 rondom Berlijn. New York Pizza had twee eigen vestigingen en via de overname van Stückwerk, ruim een maand geleden, voegde het daar 32 aan toe. Na de twee overnames die nu bekend zijn gemaakt staat de teller op 107 filialen.

Alle overgenomen vestigingen zullen worden omgebouwd naar de New York Pizza-formule. Eind november is een filiaal van Stückwerk het eerst aan de beurt.

Noren
Lees ook:
Noren kopen Nederlands New York Pizza, hebben vooral interesse in het deeg

Aantrekkelijke markt

Voor New York Pizza is Duitsland een interressante markt, zei Geurtsen onlangs. Duitsers eten gemiddeld meer pizza's dan Nederlanders, bleek uit een onderzoek dat het bedrijf uitvoerde samen met KPMG.

Verder zijn er nog weinig ketens die in het hele land zitten. Ze hebben vooral vestigingen in één deelstaat. Door in het hele land te zitten kun je meer mensen bereiken, waardoor je bijvoorbeeld ook landelijk kunt adverteren.

Hoeveel New York Pizza voor Flying Pizza en Pizza Planet is betaald wil hij niet zeggen. Met de voormalige eigenaren van de ketens is afgesproken daar niets over te zeggen.

Hoe
Lees ook:
Hoe New York Pizza de tweede pizzaketen van Nederland werd

Naamsbekendheid

New York Pizza heeft een hoofdkantoor voor de Duitse markt geopend in Oberhausen, in het dichtbevolkte Roergebied. Prioriteit heeft nu het ombouwen van gekochte vestigingen en daarna wil het bedrijf al snel nieuwe vestigingen openen, ook in gebieden waar het nu al actief is.

Daarbij wil het bedrijf gebruik maken van de naamsbekendheid die het dan heeft, omdat het daar dan al tot New York Pizza omgebouwde filialen heeft. 

"In Amsterdam hebben we tegen de 20 vestigingen, in Keulen binnenkort 4, maar dat kan makkelijk naar meer dan 10", aldus Geurtsen.

Afgelopen zomer kocht het Noorse Orkla 75 procent van de aandelen in New York Pizza. Met die aandeelhouder achter zich is er in principe geld voor New York Pizza om verder te groeien.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Dit is een artikel van