Ga naar de inhoud
'Wereldwijd op elk nachtkastje'

Easytoys koopt Christine le Duc: wil grootste ter wereld worden

Eric Idema, ceo van EQOM Group, de moeder van Easytoys. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / ProNews

Het bedrijf achter Easytoys, een webshop in seksspeeltjes, neemt Christine le Duc over. Daarnaast koopt het de Noorse marktleider in seksartikelen. Door nog meer overnames te doen wil Easytoys het grootste bedrijf ter wereld in seksspeeltjes worden.

Ambities kunnen EQOM Group, de moeder van Easytoys niet worden ontzegd. Het bedrijf dat ontstond na het samengaan met Eropartner Distribution en veel seksartikelen levert in Duitsland en Scandinavië, had vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro.

Met de overname van Christine le Duc en Kondomeriet uit Noorwegen stijgt dat met 60 procent tot 160 miljoen euro. En in 2025 moet de omzet zijn gegroeid tot 500 miljoen euro.

'Slimme
Lees ook:
'Slimme seksspeeltjes waren onveilig, over te nemen door hackers'

Webshop en winkels

Nu al is EQOM Group naar eigen zeggen de grootste in Europa, maar het wil ook in de rest van de wereld marktleider worden. Het wil, vooral door overnames, ook groeien in Azië en Noord-Amerika. EQOM streeft verder naar een autonome groei van 15 tot 20 procent per jaar.

Er zijn eerder al plannen gemaakt om uit te breiden naar de VS, maar vanwege corona zijn die plannen op een laag pitje komen te staan. Op dit moment zijn er nog geen plannen om naar Azië uit te breiden.

Christine le Duc heeft vijf winkels in Nederland en Kondomeriet heeft er acht in Noorwegen. Daarmee heeft EQOM Group straks ook fysieke winkels als verkoopkanaal.

FC
Zie ook:
FC Emmen verlengt samenwerking met erotische webshop EasyToys

Online blijft belangrijkst

EQOM was tot nu toe alleen online actief. Winkels en de webshop kunnen elkaar versterken, aldus woordvoerder Jessica Leenheers. De webshop blijft wel het belangrijkste onderdeel, met 95 procent van de omzet.

Het is niet de bedoeling om onder één allesomvattend merk te gaan werken. De bestaande merken blijven gewoon bestaan.

EQOM Group is inclusief de twee overnames die het vandaag heeft bekendgemaakt actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

Seksspeeltjes
Lees ook:
Seksspeeltjes erg in trek tijdens corona, vooral een opsteker voor vrouwen

Kennis van lingerie

Christine le Duc brengt voor EQOM kennis van lingerie mee, aldus Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc.

Verder is het volgens haar belangrijk dat er met haar een vrouw in het managementteam van EQOM Group komt. "De sexual-wellnessmarkt groeit hard en het aandeel vrouwelijke klanten is groot. Het is dus belangrijk dat er vanuit en mét de vrouw wordt meegedacht."

Verder werkt Christine le Duc aan het uitrollen van de Belgische site van Vlaanderen naar het franstalige deel en daarmee is het weer makkelijker om in Frankrijk actief te worden, aldus Van Ham. 

Failliete
Lees ook:
Failliete sekswebwinkel Pabo overgenomen door Easytoys