40 miljoen voor tweede halfjaar

Schiphol wil meer geld van de overheid: 'Extra steun zou zeer welkom zijn'

27 augustus 2021 14:26 Aangepast: 27 augustus 2021 14:54
Dick Benschop, topman van Schiphol Group. Beeld © BAS Czerwinski

Schiphol heeft bij de overheid gevraagd om meer steun om door de coronacrisis te komen. Net als in het eerste halfjaar gaat het in de tweede helft van het jaar om 40 miljoen euro.

Dat zegt topman Dick Benschop van Schiphol Group, in gesprek met RTL Z.

In de eerste zes maanden van het jaar kreeg Schiphol Group, waaronder naast Schiphol zelf ook onder meer de luchthaven van Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport vallen, ook al 40 miljoen euro steun.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schiphol nog zwaar geraakt door corona: verlies 163 miljoen

'Overbrugging nodig'

"Niet dat we in de problemen komen, maar het is net dat bruggetje, het heeft ons enorm geholpen, ook om de investeringen op peil te houden", aldus Benschop.

Hij verwijst naar musea, het Concertgebouw en bedrijven in de toeristische sector die ook steun hebben gekregen. "Een beetje ondersteuning misschien zou welkom zijn", zegt Benschop.

Volgens hem hoeft niet meer elk bedrijf te worden gesteund: "De economie  groeit en de arbeidsmarkt is terug", zegt hij. "Het is niet zo dat je moet wachten tot we failliet zijn, dit soort bedrijven hebben we nodig, we hebben een beetje overbrugging nodig."

163 miljoen in eerste halfjaar

Schiphol Group maakte vanochtend bekend in de eerste zes maanden van het jaar een verlies te hebben geleden van 163 miljoen euro. Dat is wel minder dan het verlies van 249 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar.

Als Schiphol Group geen steun van de overheid in de vorm van de NOW-regeling had ontvangen, dan was het verlies overigens nog hoger uitgekomen: op 258 miljoen euro. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van