Ga naar de inhoud
Half miljard euro teruggegeven

Leeggeroofd cryptoplatform biedt hacker baan en een half miljoen aan

Beeld © Getty

Cryptoplatform Poly Network verloor eerder deze maand meer dan 500 miljoen euro aan crypto's bij een grote hack, maar heeft nu alles terug. De dief hebben ze een baan als chef beveiliging aangeboden.

Het was een van de grootste digitale diefstallen ooit, die bij Poly Network deze maand. Een hacker brak in, legde het systeem plat en ging er met honderden miljoenen vandoor.

Hackers
Lees ook
Hackers eisen losgeld van Mandemakers Groep: bedrijf platgelegd met ransomware

Zenuwachtig

Het bedrijf liet vervolgens in een verklaring weten dat het om een ethische hacker ging (Mr. White Hat), die zocht naar zwakke plekken in de ICT-systemen, om mensen met slechte bedoelingen voor te zijn.

Maar toen Mr. White Hat slechts een deel van de buit teruggaf en zo'n 200 miljoen zelf hield, werden ze bij het bedrijf wat zenuwachtig. Ze riepen hem op het geld terug te storten en geen transacties meer te doen.

Eigenaar
Lees ook
Eigenaar handelsplatform cryptomunten gevlucht, mogelijk honderden miljoenen gestolen

Chef beschermen

Daar stond wat tegenover: een beloning van een half miljoen dollar en een baan. Het bedrijf wil de hacker namelijk aannemen als 'chief security advisor'. In de toekomst mag hij het platform dan beschermen tegen andere hackers.

Alles is nu terug, zegt het bedrijf. "Dankzij de medewerking van Mr. White Hat. We zijn bezig de volledige controle terug te geven aan de klanten."

Of de hacker de beloning en de baan heeft geaccepteerd, is onduidelijk.

Dit is een artikel van