Ga naar de inhoud
Disneyhotel

Het kan binnenkort: slapen in een galactisch ruimteschip à 1000 euro per nacht

Het hotel: de Galactic Starcruiser Beeld © Walt Disney

Fans van Star Wars kunnen vanaf het voorjaar van 2022 zelf ervaren hoe het is om in een ruimteschip te slapen. Disney opent in Florida namelijk een speciaal onderkomen: een Star Wars-hotel in de vorm van de Galactic Starcruiser. Daar moeten ze wel de portemonnee voor trekken.

Het is een bijzonder hotel, dat gebouwd wordt in het pretpark in Florida. Het grote ruimteschip, dat we alleen kennen van een computeranimatie uit de films, wordt in het echt neergezet.

Buitenaards geprijsd

Inchecken kan alleen voor twee nachten, waarbij eten en drinken (behalve alcoholische drankjes) zijn inbegrepen. Voor twee personen rekent Disney ruim 4.800 dollar (ruim 4000 euro) en dan kost een nachtje omgerekend 1000 euro per persoon. 

Als er ook kinderen meekomen, gaat de prijs per persoon iets omlaag. Een verblijf met drie personen, waaronder een kind, kost 5.300 dollar en voor een gezin met twee kinderen ben je 6000 dollar kwijt. 

Training

Voor dat geld krijg je wel wat, zegt Disney. Zo is de filmset van de lucratieve en geliefde filmserie nagebouwd. Even het geschreeuw van Chewbacca aanhoren, praten met Yoda of Darth Vader achterna zitten, het kan allemaal want de beroemde karakters uit de films lopen er rond.

En je mag er van alles doen. Zo kan je onder meer races houden met robots en krijg je een lichtzwaardtraining. Je weet wel: met die bekende Star Wars lightsaber.

Lid van de bemanning

De slaapkamers zijn geïnspireerd op cabines uit een echt ruimteschip, met veel wit en zwart. In de kamers staat een tweepersoonsbed en voor de kinderen een stapelbed, helemaal in de stijl van een ruimteschip. Het uitzicht? De ruimte.

Wie samen of met het gezin lekker wil ontspannen, komt bedrogen uit. Tijdens het verblijf moet je namelijk met andere gasten en met personeel van Disney optrekken. Alsof je lid bent van de bemanning, aldus Disney.

Of je dan ook nog moet werken tijdens je dure trip is niet bekend. Elk verblijf ziet er volgens het pretpark anders uit. "Alsof je in een zelfgekozen avontuur zit."

Prijzig

Of het een succes gaat worden is maar de vraag, aldus Thomas van Groningen, pretparkdeskundige en presentator van de podcast ThemeTalk. Hij vindt het een zeer prijzig gebeuren en weet niet of fans het ervoor over hebben, duizenden euro's uitgeven aan een hotel.

"Je moet er bijna een nier voor afstaan", grapt Van Groningen. Ook vindt hij het idee zelf te ver gaan. "Het gebouw heeft bijvoorbeeld geen echte ramen, in plaats daarvan zie je de ruimte. Je moet je steeds melden, wat doen. Je maakt continu deel uit van een verhaallijn", legt Van Groningen uit.

Zelf was hij eerder in het pretpark in Florida. Het gedeelte dat daar in het teken staat van Star Wars (en waar het hotel wordt gebouwd) is 'ongekend mooi'.

We
Lees ook
We mogen weer naar Disneyland na ellenlange coronasluiting

Een miljard misgelopen

De pretparken van het mediabedrijf werden afgelopen april weer geopend, nadat deze meer dan een jaar gesloten waren. Disneyland Parijs werd zelfs onlangs weer gesloten, vanwege het aantal oplopende coronabesmettingen. Het bedrijf liep in een jaar tijd meer dan een miljard dollar mis.

De aankoop van de Star Wars-franchise is misschien daarom mogelijk nóg belangrijker. In 2012 kocht Disney filmstudio Lucasfilm, voor 4 miljard dollar. Volgens analisten toen een (te) dure aankoop, maar het bleek een meesterzet.

Aankoop terugverdiend

Het bedrijf kon nu niet alleen films van Star Wars uitbrengen, maar nog veel meer. Er kwamen series (op de populaire streamingsdienst), er werd geld verdiend met merchandising (petjes, shirtjes, poppetjes) en er kwamen nieuwe karakters voor de pretpaken. En nu dus zelfs een hotel.

Zes jaar na de aankoop was de overname al terugverdiend. En dat alleen al met de bioscoopinkomsten. Disney verdiende daarna alleen al aan merchandise miljarden dollars.

Tientjes
Lees ook:
Tientjes extra betalen voor film op streamingsdienst: succes voor Disney