Verlies 8 procent

Beleggers hebben geen interesse in beleggersapp Robinhood

30 juli 2021 11:08
Baiju Bhatt (l) en Vladimir Tenev, de oprichters van Robinhood, op Wall Street. Beeld © AP

Het beursdebuut van Robinhood is rampzalig verlopen. De koers van het aandeel van de beleggingsapp sloot de eerste handelsdag met een verlies van ruim 8 procent. Beleggers hadden nóg minder interesse dan vooraf was ingecalculeerd.

Een aandeel Robinhood werd voor 38 dollar het stuk in de markt gezet, aan het eind van de dag hoefde je er nog maar 34,82 dollar voor neer te tellen. Dat is goed voor een beurswaarde van 29 miljard dollar, omgerekend 24,4 miljard euro. 

Diep dal

De beursgang, waarbij voor 2,1 miljard dollar aan aandelen te gelde werd gemaakt, leek nog rampzaliger uit te pakken. Tijdens de eerste handelsdag stond op een gegeven moment een verlies van 12 procent op de borden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ceo van beleg-app Bux: 'Gamestop is een les voor ons'

De flop was al enigszins verwacht, want de eerste verkoopprijs was al aan de onderkant van de bandbreedte van 38 tot 42 dollar die vooraf was afgegeven. Aan de naamsbekendheid kan het niet gelegen hebben, want Robinhood haalde begin dit jaar wereldwijd de krantenkoppen.

GameStop

Particuliere beleggers gebruikten de beleggingsapp bij het oppompen van de koers van het bedrijf GameStop. Ironisch zijn het juist nu particuliere beleggers die eraan bij hebben gedragen dat de beursgang mislukte.

Het bedrijf had 35 procent van de aandelen die verkocht zouden worden gereserveerd voor particuliere beleggers, hoorde persbureau Bloomberg van een insider. Uiteindelijk werd slechts 20 tot 25 procent van de beschikbare aandelen door kleine beleggers gekocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo beleggen nieuwkomers: van 'veilige' obligaties naar exotische investeringen

Op berichtenplatform Reddit was opgeroepen om de beursgang links te laten liggen. "Het lijkt alsof niemand zich hier de vingers aan wilde branden", aldus een analist tegenover Bloomberg. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van