Elektrische auto's

Autoconcern Daimler trekt 40 miljard uit voor elektrisch rijden

22 juli 2021 18:00 Aangepast: 22 juli 2021 18:45
Vanaf 2030 moeten alle nieuwe Mercedessen elektrisch zijn. Beeld © Philipp Guelland/ANP

Na Volkswagen en BMW pompt nu ook Daimler miljarden in de ontwikkeling van de elektrische auto. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart trekt nog dit decennium ruim 40 miljard euro uit in elektrisch rijden.

Dat maakte Daimler bekend in een strategische update. Vanaf 2030 zouden alle nieuwe auto's elektrisch aangedreven moeten zijn. Het Duitse concern gaat hiervoor nieuwe productieplatformen opzetten en met partners acht extra batterijfabrieken bouwen.

'Omslagpunt nadert'

Daimler denkt dat het luxere segment van de automarkt sneller over kan gaan naar elektrisch rijden dan de gewone massamarkt omdat die consumenten meer koopkracht hebben.

 

"Het omslagpunt komt steeds dichterbij en we zullen klaar zijn als de markten overgaan naar alleen elektrisch rijden aan het einde van dit decennium", zei topman Ola Kallenius. "Deze stap markeert een drastische herziening van de toewijzing van kapitaal."

Vlaggenschip

Daimler kreeg lange tijd kritiek dat het langzaam was om over te stappen op elektrische auto's, maar eerder dit jaar bracht het bedrijf de Mercedes-Benz EQS uit, de elektrische versie van de S-klasse, het vlaggenschip van het automerk. Het nieuwe model kreeg veel complimenten van kenners en analisten en wordt gezien als concurrent voor Tesla.

Ook kleine broer EQA kon op veel lovende reacties rekenen. Bright, dat de auto twee weken testte, is onder de indruk van de elektrische SUV, ondanks enkele kinderziektes. "De EQA laat zien wat een fenomenale elektrische auto de Duitsers zouden kunnen bouwen."

Daimler is het zoveelste autoconcern dat flink investeert in de elektrificatie van zijn wagenpark. Eerder al zegden Volkswagen, Ford, Stellantis en BMW miljarden toe.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van