Gevolgd door België

Europa's grootste bierexporteur? Dat is (opnieuw) Nederland

20 juli 2021 00:55 Aangepast: 20 juli 2021 07:37
Vorig jaar werd vanuit Nederland voor ruim 2 miljard euro aan bier geëxporteerd. Beeld © ANP

Nederland was vorig jaar de grootste Europese exporteur van bier, al met al werd er in 2020 voor ruim 2 miljard euro bier geëxporteerd. Dat is geen verrassing, want wij zijn al twintig jaar de koploper in Europa. België nadert Nederland met een bierexport van bijna 1,8 miljard euro.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland mag dan de Europese koploper zijn, wereldwijd is Mexico de grootste bierexporteur. Dat land exporteert twee keer zoveel bier als Nederland.

Meeste naar VS

Het meeste bier dat door Nederland geëxporteerd wordt, komt in de Verenigde Staten terecht. 37 procent van ons bier gaat naar de Amerikanen, 10 procent gaat naar Frankrijk en 5 procent naar Groot-Brittannië.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flink meer vleesvervangers en 0.0-biertjes verkocht in 2020

Alcoholvrij bier

Ook de export van alcoholvrij bier maakt een groei door. Vergeleken met 2017, toen het CBS dit voor het eerst bijhield, is de verkoop bijna verdubbeld.

Vorig jaar werd voor 121 miljoen euro aan alcoholvrij- en arm bier vanuit Nederland naar het buitenland verscheept. Ook hier zijn de Amerikanen de grootste afnemers: zo'n 42 procent van het alcoholvrije bier gaat naar de Verenigde Staten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bier uit eigen keuken: pakketten om zelf te brouwen razend populair

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore