Na zes maanden staken

5,3 procent loon erbij voor 160.000 werknemers in de metaal-sector

15 juli 2021 10:01
Stakende metaalwerkers in Leeuwarden, 25 mei 2021. Beeld © ANP / Hollands Hoogte / Anton Kappers

Goed nieuws voor de 160.000 werknemers van zo'n 1000 bedrijven in de metaal- en elektrotechnische sector. Werkgeversorganisatie FME en vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarmee is voorlopig een eind gekomen aan ruim een half jaar van stakingen bij bedrijven als ASML, Scania, DAF en Tata Steel.

De werknemers uit de zogeheten metalektro-sector krijgen er uitgesmeerd over 2 jaar 5,3 procent salaris bij. Dat is een flinke plus ten opzichte van het bod van 2,25 procent van de werkgevers van begin dit jaar. Met dit bod gingen de bonden niet akkoord, omdat de koopkracht dan achteruit zou gaan. 

Het principe-akkoord dat nu is bereikt, moet nog wel worden goedgekeurd door de achterban van de FME en de leden van de vakbonden. Die laatste hebben tot de tweede week van september om hun stem uit te brengen

Eenmalige bonus

De salarisverhoging die nu is afgesproken vindt plaats in twee stappen. Vanaf begin juli dit jaar krijgen de werknemers in de metaalbranche er 2,3 procent bij. Op 1 februari volgt nog eens 3 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Januari 2021:

Opnieuw stakingen in metaalsector, personeel DAF en ASML legt werk neer

Personeel dat al op 1 december in dienst was, op die datum liep de oude cao af, krijgt een eenmalige bonus die neerkomt op 2,3 procent meer loon vanaf die datum tot aan 1 juli. Deze wordt op 1 oktober uitbetaald, meldt FME.

Betere balans tussen werk en privé

FNV en CNV eisten ook dat er in de cao betere afspraken zouden komen over de balans tussen werk en privé. Daarnaast wilden ze dat jongeren in de sector niet langer in een lagere salarisschaal zouden belanden. Daarmee zou de sector interessanter moeten worden voor jonge medewerkers en de vergrijzing worden tegengegaan.

Miniatuurvoorbeeld
Acties in 2018:

Staking in de metaalindustrie: hier draait het om

Ook wilden de bonden een regeling waarbij oudere werknemers eerder kunnen stoppen met werken. Beide eisen zijn ingewilligd. Verder zijn er ook afspraken gemaakt om te grote werkdruk tegen te gaan.

Langdurige acties

Het is niet de eerste keer dat een nieuwe cao voor de sector grootmetaal pas tot stand komt na langdurige acties. Bij de voorgaande cao's draaiden onderhandelingen ook uit op stakingen door heel Nederland. De bonden zeggen blij te zijn dat het conflict, "dat wat ons betreft onnodig was en veel te lang heeft geduurd", is beëindigd.

Werkgevers noemden de looneisen van de vakbonden eerder onhaalbaar, mede door de impact van de coronapandemie op de industrie. Bedrijven die het door de coronacrisis zwaar hebben, kunnen nu de loonsverhoging onder bepaalde voorwaarden uitstellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ASML rekent zich rijk dankzij chiptekort: dit jaar 30 procent omzetgroei

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van