Marktleider in Franstalig deel

DPG Media krijgt RTL België wél in handen

28 juni 2021 11:00 Aangepast: 28 juni 2021 13:56
RTL België zendt onder meer het programma Télévie uit. Beeld © ANP Belga Photo Laurie Dieffembacq

RTL Group verkoopt RTL België aan DPG Media, dat eerder achter het net viste bij RTL Nederland. DPG sluit de koop samen met Rossel, een andere Belgische uitgever van onder meer kranten.

Waar het in Nederland niet lukte, is DPG er in België wél in geslaagd om de activiteiten van RTL te kopen. Dat doet de uitgever samen met de Franstalige branchegenoot Rossel. Ieder krijgt de helft van de aandelen. De totale overnamesom is 250 miljoen euro.

RTL België is marktleider in het Franstalige deel van België, met een marktaandeel van zo'n 36 procent. DPG heeft in Vlaanderen al televisiezender VTM, zodat het nu met televisie het hele land bestrijkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mediareus in de maak: RTL Nederland en Talpa Network samen verder

Plannen

DPG en Rossel werken al een aantal jaren samen op de advertentiemarkt. Ze willen dat nu uitbreiden. Verder willen ze zich meer richten op online video.

In België bezit DGP onder meer de krant Het Laatste Nieuws, Rossel heeft onder andere de krant Le Soir. 

In Nederland is DPG eigenaar van onder meer AD, Volkskrant, Story, Libelle en een aantal regionale kranten, zoals de Gelderlander en BN De Stem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdwijnt SBS6? Vijf vragen over de RTL-Talpa-deal

Faalde bij RTL Nederland

DPG was ook geïnteresseerd in de overname van RTL Nederland. Maar dat lukte niet. RTL Nederland en Talpa Network van John de Mol maakten vorige week bekend samen verder te gaan.

De Europese radio- en televisiegroep RTL Group zette de Belgische en Nederlandse activiteiten drie maanden geleden in de etalage.

Rossel was tot eind vorig jaar minderheidsaandeelhouder van RTL België, maar verkocht dat belang toen nog aan moederbedrijf RTL.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van