312 miljard dollar

Hedgefondsen zien wel brood in cryptovaluta

15 juni 2021 08:57
Beeld © Ozan KOSE / AFP

Hedgefondsen verwachten de komende jaren meer cryptomunten te gaan kopen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van onderzoek van financieel dienstverlener Intertrust onder honderd hedgefondsen.

De hedgefondsen verwachten over vijf jaar gemiddeld ruim 7 procent van hun vermogen in cryptomunten te hebben geïnvesteerd, meldt de krant. De uitkomst van het onderzoek toont volgens de krant dat de financieel bestuurders van hedgefondsen veel vertrouwen hebben in de toekomst van digitale valuta. 

Als de hele sector ruim 7 procent van hun vermogen in crypto's zou steken, gaat dat volgens het onderzoek om een bedrag van in totaal zo'n 312 miljard dollar (257 miljard euro). Het is niet bekend hoeveel de investeringsfondsen op dit moment in cryptomunten hebben geïnvesteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kritiek op 'merkwaardig' pleidooi voor crypto-verbod CPB-directeur

Het enthousiasme van de hedgefondsen staat haaks op de scepsis van traditionele vermogensbeheerders. Velen van hen maken zich zorgen over de grote koersschommelingen van crypto's en ze vragen zich af hoe digitale valuta in de toekomst worden gereguleerd.

Meer risico

Hedgefondsen nemen vaak wat meer risico dan traditionele vermogensbeheerders, iets wat ook wel past bij de grote koersschommelingen van cryptovaluta.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hart van Elon Musk gebroken, koers bitcoin duikelt omlaag

Een bitcoin is op moment van publicatie zo'n 40.000 dollar (33.000 euro) waard. Dat is ongeveer 25.000 dollar minder dan het recordniveau van bijna 65.000 dollar dat half april werd bereikt.

Angst voor strenge regels

De daling wordt onder meer toegeschreven aan vrees voor strengere regelgeving en de ophef over het hoge energieverbruik bij het delven van digitale munten zoals bitcoins.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van