Ga naar de inhoud
100 tot 150 winkels gaan door

Doorstart D-Reizen redt minstens 400 banen

Prijsvrij wil door met 100 tot 150 vestigingen van D-Reizen. Beeld © ANP

Reisorganisatie Prijsvrij maakt een doorstart met een flink deel van de failliete branchegenoot D-Reizen. De nieuwe eigenaar wil minstens 100 vestigingen en 400 werknemers overnemen.

Dat bevestigt directeur Marc van Deursen van Prijsvrij tegenover RTL Z. Curatoren Karel Willemse en Ton Tekstra konden vanochtend nog geen toelichting op de doorstart geven.

Corona

Op 6 april ging D-RT Group, het moederbedrijf van D-Reizen met 285 reisbureaus en 1150 medewerkers, failliet. Het bedrijf kwam in de problemen omdat de omzet grotendeels opdroogde als gevolg van de coronapandemie.

Van Deursen zegt 100 tot 150 vestigingen van D-Reizen te willen overnemen. Daarmee zouden 400 tot 450 werknemers hun baan kunnen behouden, aldus de topman van Prijsvrij.

Verhuurders

Het precieze aantal winkels en werknemers is onder meer afhankelijk van de onderhandelingen met de verhuurders van de panden en de werknemers, aldus Van Deursen. "Als wij wel personeel hebben, maar geen winkel wordt het lastig. En andersom geldt hetzelfde."

Deel
Lees ook:
Deel gedupeerde klanten van failliet D-reizen kan fluiten naar geld

Ook kijkt Van Deursen bij de selectie naar de winstgevendheid van de vestigingen. "Maar er zijn eveneens gevallen denkbaar, waarin wij toch geïnteresseerd zijn in vestigingen die tot dusverre verlies leden. Zo zijn de winkels in de grensgebieden voor ons bijvoorbeeld interessant."

'Timing geweldig'

Van Deursen is blij dat hij erin is geslaagd is een deal met de curatoren te sluiten. "De timing is geweldig, want we draaien op dit moment elke dag record-omzetten. Er gebeurt echt weer iets in de reisbranche. Op deze manier kunnen we een vliegende start met D-Reizen maken."

Prijsvrij is deels in handen van de Duitse reisgigant DER Touristik, dat op zijn beurt weer onderdeel is van het Duitse supermarktconcern REWE.

Volgens Van Deursen staat daardoor 'een zeer sterk en gezond bedrijf, met een zeer succesvol businessmodel' achter de doorstart van D-Reizen.