'18 miljard euro'

KPN wijst twee overnamevoorstellen van investeerders af

02 mei 2021 18:30 Aangepast: 03 mei 2021 09:00
Beeld © Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

KPN heeft twee overnamevoorstellen van investeerders afgewezen. Het zou gaan om een voorstel van het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak. Ook het Amerikaanse KKR zou KPN hebben benaderd.

Volgens de Financial Times zou het gaan om een overnamevoorstel van 3 euro per aandeel. Inclusief schulden zou dat neerkomen op in totaal zo'n 18 miljard euro.

In het persbericht van KPN ontkent het bedrijf dat en wordt er nog niet gesproken over bedragen. Er hebben ook geen onderhandelingen plaatsgevonden tussen de partijen.

'Niet veel bijdragen'

KPN laat weten dat de voorstellen zorgvuldig zijn afgewogen. Maar het bestuur koos ervoor om toch nee te zeggen, omdat KPN denkt dat ze niet veel zullen bijdragen aan de door KPN ingezette strategische koers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KPN opnieuw overnameprooi, maar weg naar deal is nog lang

Er klinken al langer overnamegeruchten rondom KPN. Marktkenners noemen met name het sterk uitdijende glasvezelnetwerk van KPN een interessante groeimarkt. Het telecombedrijf rolt sinds 2019 versneld glasvezel uit over Nederland. Dat zijn hoge investeringen, maar als de kabels eenmaal onder de grond liggen dan zijn deze goed voor een lang en stabiel rendement.

Vraag of er interesse is vanuit KPN

Een groot voordeel daarbij is dat Nederland relatief compact is. "We wonen eigenlijk in één grote stad", zei Jos Versteeg, beursanalist bij private bank InsingerGillisen eerder tegen RTL Z. "We zijn een rijk land met een grote vraag naar goede infrastructuur. Dat is heel aantrekkelijk."

Of KPN geïnteresseerd is om in handen van een ander bedrijf te komen, is ook nog maar de zeer vraag. KPN-topman Joost Farwerck zei eerder dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft. Wel zou hij elk eventueel bod op KPN goed willen wegen, om hierover een besluit te kunnen nemen dat in het belang is van zowel werknemers, klanten als aandeelhouders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KPN legt glasvezel sneller aan in duizend dorpen met pensioenfonds ABP

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van