Stakingen afgeblazen

Gedoe op spoor voorlopig voorbij na akkoord FNV met ProRail

28 april 2021 18:09
Een nietsvermoedende reiziger ontdekt op Amsterdam CS dat er geen treinen rijden vanwege een staking bij ProRail, 28 april 2021. Beeld © ANP

Treinreizigers hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over het conflict tussen spoorbeheerder ProRail en vakbond FNV Spoor. De twee partijen hebben een akkoord over een nieuwe cao voor het personeel van ProRail. De aangekondigde stakingen zijn voorlopig afgeblazen.

Wat er precies is overeengekomen, wordt waarschijnlijk morgen bekendgemaakt, meldt de vakbond in een verklaring. De twee onderhandelende partijen zijn nog bezig om de puntjes op de i te zetten.

Vervolgens is het aan de leden van de vakbond om aan te geven of zij het ook een goede deal vinden. Als zij hun goedkeuring geven, wordt er definitief niet meer gestaakt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze week vertragingen op spoor door staking personeel

De stakingen waren volgens FNV onvermijdelijk geworden, nadat maandenlange onderhandelingen over een nieuwe cao op niets waren uitgelopen.

De acties zouden verspreid over vier dagen plaatsvinden, iedere dag in een andere regio. Op zaterdag zou een 24-uursactie plaatsvinden waardoor in het hele land geen treinen zouden kunnen rijden.

Geen treinen in de ochtend

Vanochtend was de eerste dag. In de regio's Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar lag het treinverkeer tussen 6 en 8 uur vanochtend helemaal plat. Daardoor was het heel druk op een aantal trajecten toen de treinen wel weer gingen rijden.

De NS laat in een reactie op het nieuws weten dat het morgen weer volgens de normale dienstregeling rijdt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FNV-leden stemmen in met nieuwe cao NS, acties voor nu van de baan

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van