Ook stickers met looprichting

Drukkers druk met maken menukaarten nu terrassen open mogen

28 april 2021 15:27 Aangepast: 28 april 2021 15:37
Sinds bekend is dat terrassen weer open mogen, laat de horeca veel meer menu's drukken. Beeld © Reclameland / Simian

Nu de terrassen weer open mogen, is dat niet alleen heerlijk voor consumenten. Bedrijven die menukaarten drukken profiteren ook, net als bedrijven die onder meer stickers maken voor op de vloer om de looprichting aan te geven.

"Voordat corona uitbrak hadden we zo'n 70 orders voor menukaarten per dag en nu zijn dat er circa 100", vertelt Richard van der Schee, commercieel directeur en eigenaar van Printerpro.nl. Het bedrijf drukt onder meer menukaarten voor de horeca.

Ook andere drukkers krijgen meer opdrachten. "Dat is logisch", zegt Gerwin Verdonk, marketingmanager bij Reclameland, een onderdeel van drukker Simian. "Menukaarten zijn verouderd en misschien zijn sommige prijzen verhoogd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrassen zijn open: 'Gebruik je gezond verstand'

Toename vanaf persconferentie

Bij Reclameland is het aantal orders voor menukaarten nóg veel meer gestegen dan bij Printerpro.nl: een stijging van 750 procent in vergelijking met de periode vóór corona. "Zo'n stijging hebben we niet vaak gehad", aldus Verdonk. Uit concurrentieoverwegingen wil hij geen exacte aantallen noemen, maar het gaat in ieder geval om honderden orders, zegt Verdonk. 

Van der Schee krijgt zelfs vandaag nog orders, terwijl dit de eerste dag is dat de horeca de terrassen mag opengooien. "Vanaf het moment dat het rondzong dat de terrassen weer open mogen steeg de vraag, maar vooral vanaf de persconferentie, vorige week, toen officieel bekend werd dat het mocht", zegt Verdonk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrassen open, spontaan een winkel in: dit mag vanaf vandaag weer

Stickers voor looprichting

Ook andere producten voor de horeca lopen goed. Bij Drukwerkdeal is de vraag naar stickers voor op de grond om de looprichting aan te geven met de helft toegenomen, vertelt marketing- en communicatiemanager Mariska Mediati. "Dat is een echte groeicategorie geworden."

Verder lopen ook posters voor in borden op de stoep of achter het raam van een café goed, aldus Van der Schee.

"Daar staan ook prijzen en aanbiedingen op en het verzoek om een mondkapje te dragen", vult Verdonk aan.

'Laten zien dat je open bent'

Volgens hem is er een ruime verdubbeling van de vraag in vergelijking met de tijd voor corona. Verder ziet hij een grotere vraag naar spandoeken en vlaggen: "Alles om te laten zien dat je open bent."

Ook placemats, waarop bijvoorbeeld een tekening staat die kinderen kunnen inkleuren, worden vaker besteld.

Vooral cafés

De toegenomen vraag van onder meer menukaarten en posters komt volgens Van der Schee vooral van cafés en veel minder van restaurants.

Cafés gaan ook broodjes of bitterballen verkopen, denkt hij. De terrassen mogen nu maar tot 18.00 uur open zijn en dat is te vroeg voor de meeste mensen om het avondeten dan al op te hebben.

Menukaarten worden op maat gesneden bij Printerpro.nl. Menukaarten worden op maat gesneden bij Printerpro.nl.

Mooier dan van eigen printer

Natuurlijk kun je zelf een menukaartje uitprinten op je eigen printer, zegt Van der Schee: "Maar dat ziet er niet zo professioneel uit."

"Het papier waarop veel menukaarten zijn gedrukt is vaak drie keer zo dik als het gewone papier dat in je printer past, je printer loopt daarop vast", voegt Verdonk toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terrassen weer open: gaan de prijzen omhoog?

Linnenpapier en gelamineerd

"Wij kunnen ook verschillende papiersoorten printen", aldus Van der Schee. "Bijvoorbeeld een drankenkaart van kraftpapier, dat is heel hip tegenwoordig, en een menukaart van linnenpapier."

"Klanten willen ook vaak gelamineerd papier, dat tegen water kan en je kunt schoonmaken, dat maak je niet met je printer thuis", aldus Verdonk.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van