Even op adem komen

Week vrij van de baas voor werknemers LinkedIn

05 april 2021 12:15 Aangepast: 05 april 2021 12:46
Een logo van netwerksite LinkedIn Beeld © Getty Images

De meeste mensen zullen morgen na het paasweekend onverbiddelijk weer aan het werk moeten, tenzij ze vakantie hebben. Dat geldt niet voor de werknemers van netwerksite LinkedIn. Zij hebben deze hele week vrij.

En dat kost ze geen vakantiedagen, meldt de Amerikaanse zakenzender CNN. De extra dagen vrij zijn bedoeld om even op adem te komen omdat werknemers net als bij andere bedrijven inmiddels ruim een jaar vanuit huis werken. 

Klein team werkt door

Het genereuze gebaar geldt voor de meerderheid van de bijna 16.000 voltijdskrachten van LinkedIn. Het team dat tijdens de week vrij de boel draaiende houdt, krijgt op een later moment de mogelijkheid om vrij te nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lastiggevallen op LinkedIn? Dit doe je ertegen

Met de pauze hoopt het bedrijf burnouts te voorkomen, legt Teuila Hanson, hoofd hr van de Amerikaanse techreus uit. "We willen hen echt iets waardevols geven, en volgens ons is het meest waardevol op dit moment tijd voor ons allemaal om als geheel even afstand te nemen", vertelt Hanson tegen CNN. 

Vakantiegevoel oprekken

Omdat bijna het hele bedrijf tegelijkertijd vrij is, worden werknemers niet overspoeld met mails, uitnodigingen voor vergaderingen en projecten tijdens hun afwezigheid. "We proberen om het vakantiegevoel nog even te laten voortduren als we weer aan de slag gaan", legt Hanson uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie verplicht op het werk moet zijn, heeft sinds corona meer stress en minder plezier

De maatregel van het bedrijf past in een breder programma om werknemers te helpen de sleur van het thuiswerken te doorstaan. Zo worden managers getraind om burnoutsignalen te herkennen en zijn er dagen waarop werknemers geen vergaderingen hebben. 

Videobelvrije-vrijdag

LinkedIn is niet het enige bedrijf dat maatregelen neemt om de thuiswerkmoeheid bij het personeel te voorkomen. Bij de Amerikaanse bank Citigroup wil de net aangetreden ceo Jane Fraser een verbod op videobellen op vrijdagen, meldde CNBC onlangs.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van