Vertrek Blom

Triodos Bank krijgt anti-witwasbaas als nieuwe topman

01 april 2021 07:01 Aangepast: 01 april 2021 08:15
Beeld © ANP

Duurzame kredietverstrekker Triodos Bank heeft in Jeroen Rijpkema zijn nieuwe topman gevonden. Rijpkema was tot voor kort hoofd van een samenwerkingsverband van vijf banken om witwassen tegen te gaan.

Triodos Bank draagt de voormalige bankier van ABN Amro op de aandeelhoudersvergadering in mei voor als hoogste leidinggevende. De huidige topman van Triodos, Peter Blom, maakte vorig jaar al bekend dat hij in de loop van 2021 zou terugtreden.

Blom was sinds de oprichting in 1980 bij de bank actief. In 1989 werd hij benoemd tot algemeen directeur en in 1997 promoveerde hij tot directievoorzitter.

Anti-witwasorganisatie

Rijpkema's meest recente functie was die van interim-topman van Transaction Monitoring Netherlands. ING, ABN Amro, Rabobank, Volksbank en Triodos Bank richtten die organisatie op om transactiegegevens door te spitten op aanwijzingen van crimineel geld dat wordt witgewassen.

Tot 2017 werkte hij bij ABN Amro, waar hij op het laatst leiding gaf aan de internationale afdeling voor Private Banking, oftewel financiële dienstverlening aan vermogende particulieren.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van