Ga naar de inhoud
Nauwelijks nog bezoek

ING sluit ruim helft bankkantoren en schrapt 440 banen in Nederland

Een bankfiliaal van ING. Beeld © ANP

ING Bank voert een nieuwe sanering van het Nederlandse kantorennetwerk door, waarbij meer dan de helft van de vestigingen sluit. Daarbij verdwijnen 440 banen. Volgens ING Bank is dat nodig, omdat klanten steeds minder een traditioneel bankkantoor bezoeken.

ING Bank maakt de nieuwe sanering vanochtend bekend. De nieuwe reorganisatie komt bovenop ingrepen die het financiële concern vorig jaar al had aangekondigd.

Meer servicepunten

Het aantal eigen bankkantoren neemt met 69 af, waardoor er maar 59 overblijven. Wel kunnen klanten ook terecht bij zogenoemde ING-servicepunten, bijvoorbeeld in de Bruna. Van dit soort punten krijgt ING er komende tijd juist meer bij. Dit aantal wordt uitgebreid van 246 naar 321 locaties.

'Sluiting
Lees ook:
'Sluiting bankkantoren problematisch voor ouderen'

Door de ingreep gaan er 240 banen verloren bij de kantorenorganisatie en nog eens 200 bij bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met advies aan klanten. ING zegt zoveel mogelijk medewerkers naar een nieuwe baan binnen of buiten de bank te willen begeleiden.

Eerdere ingreep

ING telt in Nederland ongeveer 15.000 medewerkers. Het financiële concern kondigde in november nog aan dat er ongeveer duizend banen werden geschrapt bij de zakenbank en de activiteiten voor consumenten in het buitenland.

Die ingreep was onder meer nodig vanwege het tegenvallende economische klimaat. Hoeveel banen daardoor in Nederland zouden verdwijnen moest nog worden besloten.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief