Uurtje erbij

Latere avondklok betekent ook: supermarkten langer open

23 maart 2021 19:30 Aangepast: 23 maart 2021 20:46
Afrekenen bij je Appie kan vanaf 31 maart weer een uurtje langer.

De avondklok is voor de vierde keer verlengd. Wel gaat het verplicht binnen blijven een uurtje later in: om 22.00 uur in plaats van 21.00 uur. Dit betekent ook dat supermarkten langer open kunnen blijven.

Vanaf 31 maart gaat de avondklok later in, maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie dinsdagavond over de coronamaatregelen. Niet meer om 21.00 uur, maar om 22.00 uur.

Langer open

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad drongen daar afgelopen weekeinde unaniem op aan. Handhaving wordt volgens de burgemeesters lastiger als de zomertijd ingaat en het langer licht blijft. De zomertijd gaat aankomend weekend in.

Volgens belangenbehartiger van supermarkten CBL ligt het daarmee 'in de lijn der verwachting' dat supermarkten ook langer open blijven. "Met name in de Randstad zijn veel supermarkten normaliter tot 22.00 uur open", zegt woordvoerster Lisa Martis. "De verwachting is dat zij nu een uur later kunnen sluiten, dus bijvoorbeeld 21.45 uur in plaats van 20.45 uur."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Supermarkten langer open om kerstdrukte te spreiden

Aangepaste sluitingstijd

De langere openingstijden zijn zeer welkom, zegt ze. "Mensen moeten gespreid boodschappen blijven doen, dit is toch weer een uurtje extra. We roepen mensen ook op om eens keer 's ochtends te komen als het kan."

Marktleider Albert Heijn zit op dezelfde lijn. "Zolang de avondklok geldt, hanteren wij deze maatregel in onze winkels. Nu de avondklok inderdaad verlengd wordt naar 22.00 uur, gaan onze winkels daarin mee. Dan wordt de aangepaste sluitingstijd 21.45 uur", aldus een woordvoerster.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes weken avondklok: houden we ons er nog aan?

Pasen in aantocht

Martis noemt nog een reden dat de (iets) uitgebreidere openingstijden goed uitkomen. "De horeca is helaas nog steeds dicht en het is bijna Pasen. Net als met Kerstmis is het dan sowieso drukker in de winkels en nu helemaal."

Ze verwacht dat mensen thuis wat meer zullen uitpakken met bijvoorbeeld het paasontbijt en roept shoppers op om daar rekening mee te houden tijdens het plannen van de boodschappen. "Haal alvast de houdbare spullen bijvoorbeeld. Denk daarover na."

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van