In Canadese rechtszaak

Verhuurders Hudson's Bay proberen 200 miljoen veilig te stellen

23 maart 2021 13:08 Aangepast: 23 maart 2021 13:09
Na sluiting van de Nederlandse winkels probeerde Hudson's Bay onder de huurgaranties uit te komen. Beeld © ANP

Vastgoedeigenaren die in Nederland panden verhuurden aan winkelgigant Hudson’s Bay Company slepen het bedrijf in Canada voor de rechter. Daarmee willen de verhuurders hun claim van ruim 200 miljoen euro aan achterstallige huur en garanties veiligstellen.

Dat bevestigt Wendela Raas van het Amsterdamse advocatenkantoor Dentons, na eerdere berichtgeving door het Financieele Dagblad (FD).

Huurgaranties

Hudson’s Bay Company opende vanaf 2016 vijftien warenhuizen in Nederland. In ruil voor kostbare verbouwingen aan de winkelpanden, kregen de verhuurders van het Canadese moederbedrijf langdurige huurgaranties.

Maar toen Hudson’s Bay in Nederland niet aansloeg, sloten de winkels hun deuren en ging het Nederlandse bedrijf failliet. De Canadese moeder probeerde vervolgens van de afgegeven huurgaranties af te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Hudson's Bay wil onder 280 miljoen aan huurgaranties uit

"In Nederland liepen en lopen een aantal rechtszaken, waarin Nederlandse rechters zich uitspreken over hoeveel Hudson's Bay de verhuurders nog moet betalen", legt Raas uit. "De rechtszaak in Canada gaat erom dat er daar straks genoeg geld is om die tegoeden te betalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hudson's Bay verliest zaak waarmee ze onder huurgaranties uit wil komen

Daarover bestaan bij de Nederlandse vastgoedeigenaren zorgen, omdat Hudson's Bay Company afgelopen jaar behoorlijk schoof met waardevolle bezittingen. Zo werd het bedrijf vorig jaar van de beurs gehaald, en verhuisde het Amerikaanse vastgoed naar een vennootschap in het belastingparadijs Bermuda.

In de Canadese rechtszaak staat Dentons de verhuurders ASR, Kroonenberg, Wereldhave en Unibail Rodamco bij. Die verhuurders worden in Nederland bijgestaan door Dentons en Jones Day.

Volgens het FD daagt ook vastgoedbelegger CBRE de winkelgigant in Canada voor de rechter.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van