Groter bedrijf, grotere bankrekening

Topman CM.com krijgt 83 procent meer salaris na beursgang

19 maart 2021 10:36
Topman, mede-oprichter en grootaandeelhouder Jeroen van Glabbeek van CM.com. Beeld © ANP / Leo Vogelzang

De beursgang van het Nederlandse CM.com heeft de top van het bedrijf een mooie salarisverhoging opgeleverd. De beloning van de ceo en de coo (de oprichters) ging omhoog met ruim 83 procent.

De totale beloning van topman Jeroen van Glabbeek en coo (chief operating officer) Gilbert Gooijers steeg in 2020 van 195.311 euro tot 358.736 euro. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van CM.com, dat andere bedrijven helpt bij de communicatie via sms en WhatsApp.

Het basissalaris van de twee was 272.500 euro en daar kwam een speciale veiligheidscontributie van ruim 6.000 euro, een kortetermijnbonus van bijna 64.000 euro en een langetermijnbonus van ruim 16.000 euro bovenop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beursgang CM.com gaat door, oprichters innen toch nog 7 miljoen

Beursgang en groei

CM.com ging vorig jaar naar de beurs, via een u-bocht. Die beursgang, en de groei van de organisatie van gemiddeld 257 naar gemiddeld 381 werknemers, waren reden voor CM.com om de beloning te verhogen.

Bij het bepalen van de hoogte van de beloning wordt gekeken naar wat de top bij vergelijkbare bedrijven verdient. Dat is om het juiste talent aan te trekken, staat in het jaarverslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vervolgde Ralph Hamers pakt 3,8 miljoen in vier maanden bij UBS

De beloning werd verhoogd omdat de top 'ver beneden' het niveau van het bestuur bij vergelijkbare bedrijven zou verdienen. Ook zou het basissalaris van Van Glabbeek en Gooijers onder dat van de nieuwe financieel directeur Jörg de Graaff komen te liggen, als niet tot een verhoging van de beloning was besloten.

Oprichters en grootaandeelhouders

Van Glabbeek en Gooijers zijn de oprichters van CM.com en ze hebben elk nog 26,6 procent van de aandelen. Het lijkt dus niet waarschijnlijk dat ze overstappen naar een concurrent. Toen de beursgang begin vorig jaar in afgeslankte vorm toch doorging inden de oprichters nog samen 7 miljoen euro.

Van Glabbeek en Gooijers kregen over 2017 helemaal geen loonsverhoging en in 2018 namen ze genoegen met een bescheiden toename van 2 procent. In 2019, toen het bedrijf de beursplannen moest afblazen omdat er niet voldoende belangstelling was, kregen ze er 24 procent bij.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van