Elektrische auto's

Tesla stopt met afbouwen auto's in fabriek in Tilburg

18 maart 2021 14:49 Aangepast: 18 maart 2021 15:54
Tesla-topman Elon Musk bij de opening van de fabriek in Tilburg in 2015. Beeld © ANP

Tesla stopt met afbouwen van de Model S en de SUV Model X in de fabriek in Tilburg. Daarmee komen bijna honderd banen op de tocht te staan.

Dat bevestigt de autofabrikant na eerdere berichtgeving van NU.nl.

De twee automodellen zijn eind januari opgewaardeerd en daardoor zou het productieproces zo zijn gewijzigd dat het in elkaar zetten van de wagens niet meer mogelijk is in Nederland.

Ander werk

Voor de medewerkers die bij de afbouw betrokken zijn, wordt een andere plek gezocht binnen het bedrijf. Er werken meer dan 1500 mensen voor Tesla in Nederland.

De montagehal voor de elektrische auto's werd in 2015 nog geopend in het bijzijn van topman Elon Musk. Destijds zei hij nog dat het logisch is om te produceren waar de vraag is omdat 'het transport van Californië naar Nederland immers duur is en nadelig voor het milieu'.

De Tesla's worden in Tilburg onder meer voorzien van aandrijving en van het belangrijkste onderdeel: de accu. Vervolgens worden ze uitgebreid gecontroleerd, met als sluitstuk een rit over de testbaan in het pand.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van