Ga naar de inhoud
Cfo wordt Master of Coin

Elon Musk geeft zichzelf een nieuwe functietitel: Technoking

Elon Musk, technoking van Tesla. Beeld © AFP

Elon Musk, de flamboyante topman van Tesla, heeft zichzelf een fraaie nieuwe functietitel gegeven: Technoking of Tesla, technologiekoning dus. Dat is niet zomaar een gebbetje, want Tesla heeft het officieel gemeld in een deponering bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Het lijkt er trouwens niet op dat er ook daadwerkelijk iets verandert aan zijn werkzaamheden. In het document staat dat zijn titel wordt aangepast, maar dat hij zijn positie als ceo gewoon behoudt.

Ook zijn rechterhand, financieel directeur Zach Kirkhorn, krijgt een nieuwe titel. Hij wordt vanaf nu officieel Master of Coin. Letterlijk vertaald naar het Nederlands pakt dat iets minder opzienbarend uit: penningmeester.

Ook voor hem verandert er in zijn taken niets, hij blijft gewoon eindverantwoordelijk voor de financiën van het bedrijf dat onlangs 1,5 miljard dollar (1,26 miljard euro) investeerde in bitcoin

Elon
Lees ook:
Elon Musk twittert cryptomunt dogecoin naar record

Musk is niet vies van opzienbarende uitspattingen. Zo twitterde hij onlangs nog de wat obscure cryptomunt dogecoin naar een recordstand, tweette een paar jaar geleden dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen en haalde zich ooit een smaadrechtszaak op de hals omdat hij een criticaster een pedo noemde

Al die escapades hebben hem verder bepaald niet belet in zijn financiële huishouding. Begin dit jaar was hij even de rijkste man op aarde. Met een geschat vermogen van 179 miljard dollar staat hij nu op plek 2, volgens de rijkenlijst van Bloomberg.

Alleen Amazonbaas Jeff Bezos kan het nog breder laten hangen. Hij heeft een vermogen van 181 miljard dollar (bijna 152 miljard euro).

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief