Na koersexplosie

Zoom-oprichter geeft voor 5 miljard euro aan aandelen weg

09 maart 2021 12:52 Aangepast: 09 maart 2021 13:04
Eric Yuan, oprichter en topman van Zoom Video Communications. Beeld © ANP / AP Photo / Mark Lennihan

De oprichter en topman van videobelbedrijf Zoom Video Communications heeft zo'n 40 procent van zijn aandelen in het bedrijf weggeschonken. Het is niet bekend aan wie de aandelen zijn weggegeven.

Uit een deponering bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat Yuan vorige week bijna 18 miljoen aandelen in Zoom weggaf. Die zijn in totaal zo'n 6 miljard dollar (5 miljard euro) waard. 

Yuan kan het zich veroorloven om wat te schenken. Vóór de transactie had hij volgens Forbes namelijk een vermogen van 13,7 miljard dollar (11,5 miljard euro).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Botox en speciale lampen, zo proberen we er beter uit te zien op Zoom

Koersexplosie

De waarde van zijn aandelen is het afgelopen jaar fors gestegen. Vanwege corona wordt er meer thuisgewerkt, en Zoom is een manier voor werkenden en studenten om toch te kunnen communiceren.

De koers van Zoom is nu bijna drie keer zo hoog als een jaar geleden. Medio oktober was de koers zelfs nog even 90 procent hoger dan nu het geval is.

Veel techmiljardairs doneren

Tegen persbureau Reuters zei Zoom dat het wegschenken 'past in de vermogensplanning' van Yuan. Er zijn veel meer oprichters van techbedrijven die veel geld wegschenken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeff Bezos moet 21 miljoen per dag uitgeven als hij zijn geld wil opmaken

Jeff Bezos en Bill Gates

Zo doneerde Jeff Bezos, de grote man achter Amazon, vorig jaar 10 miljard dollar om klimaatverandering tegen te gaan. Zijn ex-vrouw, MacKenzie Scott, bezit circa 53 miljard dollar en zij wil de meerderheid daarvan doneren aan goede doelen.

Eerder gaven Bill Gates en zijn vrouw Melinda al ruim 45 miljard dollar aan goede doelen. Uiteindelijk willen ze bijna alles dat ze bezitten weggeven.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van