Bedrag TVL verhoogd

Kabinet geeft extra financiële steun aan bedrijven

24 februari 2021 13:51 Aangepast: 24 februari 2021 13:56
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Beeld © ANP

Bedrijven die hulp nodig hebben om hun vaste lasten te kunnen betalen, krijgen extra hulp van het demissionaire kabinet. De maximumbedragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), een regeling die door de coronacrisis in het leven is geroepen, worden verhoogd.

Bedrijven met minder dan 250 werknemers kunnen nu maximaal 550.000 euro aan vaste lasten vergoed krijgen in plaats van 330.000. Het maximumbedrag voor grote bedrijven gaat van 400.000 euro naar 600.00 euro per kwartaal. Het gaat om de eerste twee kwartalen van het jaar.

Voorraad

Ook de voorraadvergoeding voor winkeliers die hun deuren moeten sluiten gaat omhoog: van 200.000 euro in het eerste kwartaal naar 300.000 euro. Deze regeling valt ook onder de TVL.

Over de TVL is veel te doen. Zo besloot de rechter deze maand dat drie ondernemers een hoger bedrag aan noodsteun moesten krijgen dan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hen in eerste instantie wilde geven. Er mocht bij deze bedrijven niet meer worden gekeken naar de hoofdactiviteit zoals die op 15 maart bij de Kamer van Koophandel (KvK) bekend was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministerie haalt bakzeil: ondernemers krijgen toch meer noodsteun

Hoofdactiviteit

Voor een ondernemer die een fotografiewinkel had en in de binnenvaart actief was, pakte de regel dat de hoofdactiviteit bepalend was namelijk nadelig uit. Zijn winkel stond nog als hoofdactiviteit geregistreerd bij de KvK, maar hij was inmiddels veel actiever in de chartervaart. 

Voor die laatste branche is de tegemoetkoming hoger dan voor de eerste. En dus stapte de ondernemer en nog twee anderen naar de rechter.

Winkeliers kregen deze week nog meer goed nieuws. Ze mogen weer open. Daar zitten wel flink wat mitsen en maren aan. Klanten moeten zich vier uur van tevoren voor een afspraak hebben aangemeld en er mogen maar twee mensen per verdieping binnen, maximaal zes per uur. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van