Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Populaire elektrische auto van Volkswagen terug naar garage voor softwareupdate

Volkswagentopman Herbert Diess presenteert met trots de Volkswagen ID3. Beeld © AFP

Het was vorig jaar de best verkochte elektrische auto in Nederland, maar veel kersverse eigenaren van de Volkswagen ID3 lopen al een tijdje tegen diverse problemen aan. Snel opgelost zijn die niet. Vorig jaar werden de auto's al opgeroepen voor een software-update die binnenkort moet plaatsvinden.

Eigenaren van een Volkswagen ID3 wordt gevraagd om naar de garage te komen voor een software-update. Dat bevestigt Volkswagenimporteur PON na berichtgeving in het Financieele Dagblad.

De auto is mateloos populair in Nederland. Vorig jaar werden er een kleine 11.000 van verkocht. Meer dan de Tesla model 3, die ruim 8300 keer werd aangeschaft.

Volkswagen-ceo:
Lees ook:
Volkswagen-ceo: niet bang voor Apple Car

Subsidie

In ons land werden sowieso flink meer elektrische auto’s verkocht vorig jaar. Dat had onder andere te maken met een gunstige regeling van de overheid: wie een nieuwe elektrische auto aanschafte, zoals de Volkswagen ID3, kreeg 4000 euro subsidie.

Maar de trots van de Duitse automaker blijkt het niet altijd goed te doen. Er zijn veel klachten over technologie in de auto en de actieradius. Sommige auto's, gloednieuw en net op de weg, houden er zelfs helemaal mee op.

Volkswagen
Lees ook:
Volkswagen ontwikkelt zelf software voor zelfrijdende auto's

'Veiligheid niet in geding'

Een woordvoerder van Volkswagen stelt tegen het FD dat de veiligheid van de auto niet in het geding is en dat het om een 'vrijwillige softwareupdate' gaat. Het bedrijf wil het geen terugroepactie noemen.

Importeur PON geeft aan dat de softwareupdate al gepland was. Eigenaren worden in maart uitgenodigd om naar de garage te komen. Over de problemen waar veel mensen tegenaan lopen zegt de woordvoerder 'dat in vrijwel alle gevallen een onmiddellijke oplossing voorhanden is'. 

Hoe de coronacrisis elektrische auto's een boost geeft

03:39
RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Dit is een artikel van