Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Een Tesla betaal je straks ook met bitcoins: koers op record van 44.000 dollar

Beeld © Britta Pedersen

De koers van bitcoin gaat door het dak en zet een nieuw record neer: bijna 44.000 dollar. Dat komt doordat Tesla van Elon Musk voor 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) bitcoins heeft gekocht. Ook gaat de verkoper van elektrische auto's bitcoins als betaling accepteren.

Op de bitcoins die Tesla heeft gekocht, heeft het, gezien het record van bijna 44.000 dollar van vandaag, al meteen een mooie winst gemaakt.

Hoeveel is niet bekend, maar het bedrijf kocht de bitcoins afgelopen maand, toen de koers lager was dan nu.

Elon
Lees ook:
Elon Musk twittert cryptomunt dogecoin naar record

Meteen mooie winst

Begin januari kostte een bitcoin ruim 29.000 dollar, sindsdien is de prijs niet daaronder geweest. Op 10 januari bereikte de prijs van een bitcoin met ruim 41.000 dollar het hoogste punt van die maand. Dat betekent dus dat Tesla op de voorlopig hoogste bitcoinkoers van vandaag op een papieren winst van bijna 3000 dollar winst per bitcoin, oftewel zo'n 100 miljoen dollar, stond.

Als de bitcoins allemaal op het laagste niveau zijn gekocht, wat onwaarschijnlijk lijkt, dan stond Tesla zelfs even op een winst van circa 400 miljoen dollar.

Tweets over bitcoin

Topman Elon Musk van Tesla heeft de afgelopen tijd vaker getwitterd over de koers van cryptomunten, zoals bitcoin en dogecoin. Daarop steeg, net zoals nu, de koers. Twee weken geleden zette Musk #bitcoin in zijn twitter bio. Daarop steeg de prijs met 20 procent.

Het is de vraag in hoeverre Musk tegen de regels in ging door geld te steken in een belegging en er vervolgens positief over te twitteren. Veel mensen zien zijn tweets als advies.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC zal vast nog gaan kijken naar wat er is gebeurd, denkt RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra.

Elon
Lees ook:
Elon Musk onttroont Jeff Bezos als rijkste op aarde
RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief