Speculantenfeestje verpest

Een film op Netflix, een boek en nog een film: makers storten zich op GameStop-saga

02 februari 2021 16:16 Aangepast: 02 februari 2021 17:36
De schrijver achter de film 'The Social Network' gaat nu de basis leggen voor een film over GameStop. Beeld © Pathe

Het nieuws over GameStop vliegt ons nog om de oren, maar filmmakers zien er nu al brood in. Netflix en entertainmentbedrijf MGM zouden beiden plannen hebben voor een film over het beleggersdrama.

Kleine beleggers die via een app genaamd 'Robin Hood' het grote geld een hak zetten. Het filmscript schrijft zichzelf, dachten Netflix en MGM waarschijnlijk.

Volgens entertainmentwebsite Deadline heeft Netflix in elk geval grote plannen. Het bedrijf hoopt dat filmmaker Mark Boal, van The Hurt Locker, de pen op gaat pakken. Er is zelfs al een acteur in beeld: Noah Centineo, van de populaire serie To all the boys I've loved before. Wie hij zou moeten spelen is niet helder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speculanten zijn grote jongens te slim af: koersstijging van 20 naar 470 dollar

GameStop: wat is er gebeurd?

In de afgelopen weken geleden kochten kleine beleggers, die elkaar opjutten op social media platform Reddit, massaal aandelen van bedrijven waar grote beleggers nou juist van verwachtten dat ze zouden dalen.

Die grote beleggers wilden geld verdienen met de koersdaling, maar doordat de koers steeg, gebeurde het tegenovergestelde: ze moesten flink inleveren.

Van 20 naar 470 dollar

De koers van het videospelletjesbedrijf GameStop bijvoorbeeld, steeg in 2 weken tijd van 20 dollar naar 470 dollar. Inmiddels is de koers alweer flink gedaald.

Voor de een is het een heldenactie van de kleine beleggers, voor de ander pure marktmanipulatie. Zonder risico is het in elk geval niet. "Voor de meeste mensen gaat dit in tranen eindigen", zei analist Corné van Zeijl eerder tegen RTL Z.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw speeltje speculanten GameStop: zilverprijs hoogst in 8 jaar

Bestorming Capitool

Genoeg stof dus voor filmmakers. Een schets van de inhoud is er ook al: de Netflixfilm zou gaan over het feit dat sociale media ervoor kunnen zorgen dat veel mensen ineens machtige spelers kunnen uitdagen. Ten goede of ten kwade. Van de affaire rond GameStop tot aan de bestorming van het Capitool.

MGM wil ook een film gaan maken, maar dan gebaseerd op een boek dat nog geschreven gaat worden. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met schrijver Ben Mezrich, die eerder Accidental Billionaires schreef, wat later resulteerde in de film The Social Network, over de oprichting van Facebook. 

Of beide films er gaan komen is de vraag. Er is wel vaker een strijd tussen filmmakers om een verhaal. Vaak trekt een partij zich uiteindelijk terug. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van