Gelijke beloning

FNV wil 250 euro coronabonus voor uitzendkrachten PostNL

23 januari 2021 10:41
PostNL draait als een tierelier tijdens de coronacrisis. Beeld © ANP

Vakbond FNV wil dat uitzendkrachten die werken voor PostNL een coronabonus van 250 euro krijgen. Het vaste personeel heeft dit bedrag al ontvangen omdat het bedrijf zo goed draait tijdens de coronacrisis. PostNL wil uitzendkrachten ook belonen, maar kan niet beloven dat zij ook 250 euro netto krijgen.

Het bedrijf is in gesprek met uitzendbureau's en bezorgbedrijven om de ongeveer 10.000 mensen die via deze partners bij PostNL werken ook 'een extra betaling' te geven, legt Jochem van Laarschot, directeur Communicatie van het bedrijf uit. "En PostNL komt altijd zijn belofte na."

Maar of de 'extra betaling', die topvrouw Herna Verhagen eerder deze week aankondigde, ook 250 euro bedraagt, kan het bedrijf niet beloven. 

Uitzendkrachten

Uitzendkrachten en FNV trokken eerder deze week in een gesprek met de directie aan de bel, vertelt Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang.

"Dat zij dit nog niet hebben gekregen, daar worden ze een beetje zuur van."

De uitzendkrachten voelden zich gepasseerd door het bedrijf, dat in december de ongeveer 40.000 medewerkers in vaste dienst al beloonde met de eenmalige bonus van 250 euro netto. "Dat zij dit nog niet hebben gekregen, daar worden ze een beetje zuur van", zegt Exalto. 

"Het is hard en zwaar werk, 's nachts in de sorteercentra waar weinig mensen voor te vinden zijn", legt zij uit. "Dus zij willen deze bonus ook wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PostNL bezorgt recordaantal pakketten door corona

17 miljoen aan bonussen

Omdat de resultaten van het bedrijf nog mooier zijn dan eerder werd verwacht, zal PostNL de medewerkers in vaste dienst later dit jaar nog eens extra belonen. In plaats van een winstdeling van 2 procent zal deze 3 procent zijn, kondigde het bedrijf deze week aan. 

In totaal trekt het bedrijf naar schatting zo'n 17 miljoen euro uit aan de eenmalige bonus voor het vaste personeel van 250 euro en de winstdeling later dit jaar. De beloning voor uitzendkrachten zit ook in dit bedrag, vertelt Van Laarschot. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eén eurocent erop vooruit: dit is 2021 voor PostNL-onderaannemers

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van