Elf onderhandelingsrondes

FNV ontevreden over laatste cao-bod NS, 'acties zijn laatste middel'

22 januari 2021 12:20 Aangepast: 22 januari 2021 12:46
Een medewerker van NS. Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Na elf rondes van onderhandelingen is er nog steeds geen akkoord over een nieuwe cao voor NS-personeel. Het vervoersbedrijf heeft een eindbod op tafel gelegd dat vakbond FNV te laag vindt. De vakbond laat haar leden er nu over beslissen. Als zij het voorstel afkeuren, sluit FNV acties niet uit.

Er wordt al ongeveer een jaar onderhandeld over een nieuwe cao voor de ongeveer 16.500 machinisten, conducteurs en ander personeel van NS die onder de cao vallen. Er werken ongeveer 20.000 mensen bij NS, maar medewerkers van bijvoorbeeld kiosks vallen onder een andere cao.

De oude cao liep af op 1 april vorig jaar. Over nieuwe arbeidsvoorwaarden hebben de bonden en NS tot nu toe nog geen afspraken kunnen maken.

FNV: loonsverhoging te laag

De FNV vindt vooral de loonsverhoging die NS biedt te laag. "Het komt niet in de buurt van onze looneis", reageert bestuurder Henri Janssen.

NS biedt een salarisverhoging van vier procent over een periode van 27 maanden. Dat is volgens Janssen niet eens genoeg om de koopkracht op peil te houden, laat staan dat het personeel er echt op vooruit gaat. 

"Het komt niet in de buurt van onze looneis."
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FNV laat algemene looneis los: alleen harde eis voor enkele sectoren

Omdat de vorige cao al vorig jaar verliep, zouden de nieuwe afspraken met terugwerkende kracht vanaf april 2020 gaan gelden. Eenmalig krijgen medewerkers een bonus van 200 euro netto. 

CNV: blij met baangarantie

Bij vakbond CNV heerst wel tevredenheid over het eindbod van de NS. Dat komt vooral door de baangarantie die in het voorstel is opgenomen, waar FNV overigens ook blij mee is.

NS belooft dat als er banen geschrapt moeten worden, er gezocht zal worden naar vervangend werk binnen het bedrijf. Die belofte dat niemand met gedwongen ontslag zal moeten vertrekken, geldt voor de periode tot 1 januari 2025. 

"NS biedt die zekerheid in de nieuwe cao. Daar zijn we blij mee, dat zorgt voor rust."

"NS biedt die zekerheid in de nieuwe cao. Daar zijn we blij mee, dat zorgt voor rust", aldus onderhandelaar Ike Wiersinga van CNV Vakmensen. Net als bij de FNV mogen de leden nu hun zegje doen over het bod van NS. 

Half februari

De vakbondsleden krijgen daar tot half februari de tijd voor, NS wil namelijk op 18 februari weten of het bod wordt geaccepteerd of niet. Het bedrijf vindt het belangrijk dat er duidelijkheid komt voor de medewerkers, zo staat in de inleidende brief bij het eindbod.

Wat er gebeurt als de leden het bod weg stemmen, is niet duidelijk. Henri Janssen van FNV zal de directie van NS dan een ultimatum stellen om opnieuw om tafel te gaan. En als NS daar niet op ingaat, dan zijn acties het 'laatste middel', laat hij weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kerstcadeau voor NS-personeel: twee eersteklastickets om weg te geven

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van