Ga naar de inhoud
Miljoenenjacht

Ontslagen rechterhand John de Mol blijft jagen op vergoeding

John de Mol zette zijn creatieve rechterhand op straat. Beeld © ANP

De creatief directeur die enkele jaren geleden keihard door John de Mol op straat werd gegooid, probeert toch nog een ontslagvergoeding van ruim 1 miljoen euro binnen te slepen.

Dat blijkt uit een vandaag openbaar geworden advies aan de Hoge Raad.

Harde confrontatie

Begin 2019 meldde RTL Z dat Patrick Scholtze, die jarenlang de creatieve rechterhand van John de Mol was, na een harde confrontatie met de televisietycoon op straat was komen te staan. Daarop volgde een lange reeks rechtszaken, met voor de creatief directeur een wisselend succes.

Ontslagen
Lees ook:
Ontslagen Talpa-directeur was de rechterhand van John de Mol

Aanvankelijk wist Scholtze af te dwingen dat televisieproducent Talpa hem terug in dienst moest nemen. Maar na een onsuccesvolle terugkeer kwam hij alsnog op straat te staan.

Miljoen ontslagvergoeding

Daaraan hing voor Talpa aanvankelijk wel een prijskaartje: het bedrijf moest de man een ontslagvergoeding van ruim 1 miljoen euro betalen. Ook wist hij nog wat flinke bonussen binnen te hengelen.

Maar in het hoger beroep tegen de ontslagvergoeding kreeg de televisieproducent eind 2019 gelijk. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde dat Scholtze die vergoeding van 1 miljoen euro moest terugbetalen.

Meevaller
Lees ook:
Meevaller voor John de Mol: Talpa krijgt 'ontslagmiljoen' terug

Nu blijkt dat Scholtze daarmee geen genoegen heeft genomen. Volgens een vandaag gepubliceerd advies van procureur-generaal Frans Langemeijer is de ontslagen creatief directeur tegen de uitspraak van het gerechtshof in cassatie gegaan.

Overigens is het nog maar de vraag of die procedure succesvol zal zijn. Uit de zogenoemde conclusie blijkt dat de procureur-generaal de Hoge Raad adviseert om het cassatieberoep te verwerpen. Scholtze was niet bereikbaar voor commentaar.