Ga naar de inhoud
Zoekt Franstalig personeel

Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk

Picnic zit nu nog alleen in Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Beeld © Peter Hilz / HH

Het heeft er alle schijn van dat online supermarkt Picnic ook in Frankrijk actief gaat worden. Het zoekt namelijk voor een aantal functies medewerkers die Frans spreken.

Een jurist, een recruiter en een businessanalist, dat zijn enkele functies waarvoor Picnic mensen zoekt. Voorwaarde is dat ze Frans spreken.

Gaat Picnic dus naar Frankrijk? Dat wil topman Michiel Muller niet zeggen. "Als je ergens begint, dan is dat niet morgen geregeld, je moet je verdiepen in een land", zegt hij.

Picnic
Lees ook:
Picnic wil volgend jaar uitbreiden naar een ander land

Grotere markten

Vier maanden geleden zei topman Michiel Muller dat hij met Picnic ook in andere landen actief wil worden. Nu bezorgt het bedrijf alleen nog in Nederland en in een aantal Duitse steden boodschappen die online zijn besteld.

Frankrijk, het VK, Spanje en Polen waren landen waar Muller eind september aan dacht. Ook zei hij zich liever te richten op grotere markten. Aan expansie naar België, waar in een deel Frans wordt gesproken, dacht hij toen niet.

In Europa wordt, buiten België, alleen nog in de kleinere landen Luxemburg en Zwitserland Frans gesproken, en in Frankrijk zelf natuurlijk.

Beslissing komende maanden

"De komende maanden nemen we de beslissing", zegt hij nu. Hij geeft wel toe dat als je zou willen uitbreiden naar bijvoorbeeld Spanje of Polen het logischer zou zijn om mensen te zoeken die Spaans of Pools spreken.

Is België dus helemaal uitgesloten? Muller laat niet het achterste van zijn tong zien. Een klein half jaar geleden zei hij inderdaad in principe liever naar grotere landen te kijken, "maar de wereld verandert snel."

Zo'n 60 procent van de Belgen spreekt echter Nederlands. Albert Heijn en Jumbo begonnen in het Nederlandstalige Vlaanderen.