Rode cijfers

Commerzbank zet 610 miljoen euro apart voor ontslagronde

28 december 2020 14:50 Aangepast: 28 december 2020 15:27
Ceo Martin Zielke van Commerzbank uit Duitsland. Hij verlaat de bank uiterlijk 31 december. Beeld © EPA

De Commerzbank zet 610 miljoen euro apart voor de kosten van een herstructurering waarbij veel banen verloren gaan. De Duitse bank heeft daarover een overeenkomst bereikt met de ondernemingsraad.

Commerzbank wil volgens persbureau Bloomberg circa 2300 banen gaan schrappen in de periode tot 2024 om zo kosten te besparen. Die ingreep werd vorig jaar aangekondigd. Meer details hierover moeten in het eerste kwartaal van 2021 bekend worden.

Kleine klap op de beurs

De buitengewone last van 610 miljoen euro wordt nog in het vierde kwartaal van dit jaar in de boeken gezet en zal een negatief effect hebben op het nettoresultaat, aldus de bank.

Nadat dit nieuws bekend werd, kreeg de bank een kleine klap op de beurs. De Commerzbank meldde eerder al dat het naar verwachting dit jaar in de rode cijfers eindigt door de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deutsche Bank en Commerzbank blazen fusieplannen af

48.000 werknemers

Volgens Bloomberg werkt Commerzbank ook aan een nieuw herstructureringsplan waarbij in totaal 10.000 arbeidsplaatsen zouden komen te vervallen. Dat kostenbesparingsprogramma zou dan in de plaats komen van de huidige reorganisatie. Momenteel telt de bank bijna 48.000 werknemers.

De op een na grootste bank van Duitsland kwam vorig jaar veelvuldig in het Nederlandse nieuws na geruchten over een mogelijke fusie tussen ING en Commerzbank. Die staken de kop op nadat fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank klapten.

ING ging in het openbaar nooit in op die geruchten en van een fusie kwam het nooit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van