Ga naar de inhoud
14 miljoen brieven en kaarten

PostNL zwoegt ook met briefpost: kerstkaartjes mogelijk iets later

Nederlanders sturen massaal kerstkaartjes dit jaar. Beeld © ANP

Sinds het begin van de lockdown, bijna een week geleden, bezorgt PostNL 14 miljoen brieven en kaarten per dag. Dat is het dubbele van wat het bedrijf op een normale dag doet. Door de drukte lukt het niet om alles op tijd te bezorgen, waarschuwt het bedrijf.

"We doen er alles aan om elke dag opnieuw miljoenen kaarten en brieven op de mat te laten vallen, soms gebeurt dat misschien iets later door de drukte", aldus Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL. Bij het bedrijf zijn 30.000 personeelsleden bezig met de verwerking van briefpost.

"Veel mensen willen elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd."

Vanwege corona sturen mensen elkaar vaker dan anders kerstdagen, denkt PostNL. En daar had het bedrijf niet op gerekend. In voorgaande jaren werden rond de kerstdagen 11,7 miljoen kaartjes en brieven per dag verstuurd.

"Veel mensen willen elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd", geeft Becker als verklaring. 

1,7
Lees ook:
1,7 miljoen pakketten per dag voor PostNL: 'Stuur retour in 2021'

Om te zorgen dat alle post afgeleverd kan worden en tegelijk ook de coronamaatregelen in acht worden gehouden, houdt PostNL al zijn postsorteercentra deze drukke periode ook op zondag open en er wordt langer doorgewerkt.

Extra bezorgdagen

Ook zijn er extra brievenbuslichtingen op alle zondagen in december. En de onderneming heeft op maandag 21 en maandag 28 december twee extra postbezorgdagen ingelast.

PostNL
Lees ook:
PostNL kan pakjesdrukte weer niet aan, webwinkels en klanten de pineut

In de cijfers zijn pakketten niet meegenomen. Daarvan bezorgt PostNL er dagelijks ook nog eens 1,7 miljoen, werd eerder deze week al bekend. Dat zijn er beduidend minder dan er bezorgd zouden moeten worden doordat consumenten zich storten op internetbestellingen met het oog op kerst. 

Eigen bezorgservice winkelketens

De druk op PostNL is zo groot, dat het bedrijf mensen heeft gevraagd om te wachten met het retour sturen van pakketjes. Winkelketens als Blokker en Intertoys laten pakketjes ook bezorgen door hun eigen personeel omdat PostNL het niet kan bolwerken op dit moment.

18.000
Lees ook:
18.000 pakketjes vertraagd: Blokker komt met eigen bezorgdienst
RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief