Omzet 20 procent hoger

Coronaklussers stuwen omzet bouwmarkten Hornbach

22 december 2020 08:00 Aangepast: 22 december 2020 08:34
Beeld © ANP

Bouwmarktketen Hornbach heeft in het derde kwart van zijn gebroken boekjaar opnieuw geprofiteerd van het feit dat mensen meer klussen nu ze vanwege de coronacrisis meer tijd thuis doorbrengen.

In de maanden september tot en met november steeg de omzet van het Duitse bedrijf met een vijfde. Ook in Nederland werd aanzienlijk meer verkocht.

Het derde kwartaal werd in een aantal landen gekenmerkt door nieuwe beperkende maatregelen. Zo gingen de bouwmarkten in Nederland vanaf oktober 's avonds eerder dicht en werd de mondkapjesplicht in december van kracht.

Hogere omzet tot nieuwe lockdown

Directeur Evert de Goede van Hornbach Nederland stelt dat tot de lockdown van half december de omzet nog steeds aanzienlijk hoger was dan normaal. Het concern houdt zijn verwachtingen voor de winst over dit jaar echter ongewijzigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bouwmarkt onder druk door klussers met twee linkerhanden

De totale omzet van Hornbach Group, waar naast de Hornbach bouwmarkten ook vakhandel Baustoff Union onder valt, ging met ruim 20 procent omhoog tot bijna 1,4 miljard euro.

Vijftien Nederlandse Hornbachs

Bij de bouwmarktentak is de omzet ongeveer gelijkmatig verdeeld tussen Duitsland en andere Europese landen. In thuisland Duitsland groeide de omzet nog iets harder dan daarbuiten, met ruim een kwart. Onder de streep hield de onderneming een winst van 40,9 miljoen euro over.

Hornbach heeft 161 bouwmarkten met tuincentrum in negen Europese landen. In Nederland zijn vijftien vestigingen van de Duitse keten.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van