Ga naar de inhoud
Bedanken voor de inzet

Coronabonus in december voor Nederlands supermarktpersoneel

Medewerkers van een Albert Heijn-filiaal in Puttershoek. Beeld © Jeffrey Groeneweg

Eerder zat een coronabonus er niet in voor personeel van Albert Heijn, maar de werknemers krijgen nu met de kerst toch een extraatje voor hun inzet. Ook voor de medewerkers van Jumbo- en Plus-supermarkten zit het erin dat ze een extra beloning krijgen in december. De Dirk-supermarkten komen met diverse activiteiten voor hun werknemers.

De supermarktmedewerkers van Albert Heijn krijgen 15 procent over het periodesalaris, vertelt Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder bij Ahold Delhaize.

Een periodesalaris is een periode van vier weken voor uitbetaling van het salaris. Dit betekent dus hoe meer je werkt, hoe meer geld je krijgt.

Coronabonus
Lees ook:
Coronabonus AH niet naar vakkenvuller, wel naar de aandeelhouder

Winstuitkering Albert Heijn

De werknemers kunnen ook nog een winstuitkering verwachten die flink hoger is dan andere jaren. "De uitkomst van de winsuitkering dit jaar leidt naar verwachting tot een significante stijging", zegt Aspeslagh. "Dit kan oplopen tot een heel periodesalaris."

Verder past Albert Heijn ook de manier waarop ze hun winstuitkering betalen aan. Volgens de woordvoerder wordt er normaal eerst 45 procent uitbetaald op basis van het periodesalaris in december en volgt later de rest.

Dit jaar krijgt het personeel direct 70 procent van de winstuitkering uitbetaald en de rest in april.

Andere supermarkten

Ook andere supermarkten laten weten dat ze bezig zijn met een bonus. "We zijn een regeling aan het uitwerken om onze medewerkers op passende wijze te bedanken voor de geweldige inzet in deze tijd", vertelt Clarie Trügg, hoofd communicatie bij Jumbo. "Zij horen daar binnenkort meer over."

Bij Plus supermarkten zijn ze bezig om te kijken of er een invulling gegeven kan worden aan een beloning de komende periode.

Bij Detailresult Groep N.V. (bekend van Dirk supermarkten) ligt het iets anders: "Recent hebben alle medewerkers een uitkering van 25 procent van het periodeloon gehad", vertelt Fiona Wijnbergen, persvoorlichter bij Detailresult. "Daarnaast vinden er nog diverse andere activiteiten plaats om de werknemers te bedanken, waaronder een kerstgratificatie."