Cruciale verbindingen gered

Maritiem satellietbedrijf na faillissement overgenomen

30 november 2020 10:18 Aangepast: 30 november 2020 10:19
Voor klanten van het failliete satellietbedrijf is hun internetverbinding op zee cruciaal. Beeld © ANP

Klanten van het failliete satellietbedrijf SeaVsat uit Lelystad kunnen opgelucht ademhalen. De dienstverlening van het bedrijf, dat internetverbindingen voor zeeschepen en boorplatforms levert, wordt overgenomen door een branchegenoot.

Dat heeft koper Castor Marine uit De Meern bekend gemaakt. "Wij versterken hiermee onze positie in de maritieme markt, en zorgen er tegelijkertijd voor dat het welzijn van de mensen op zee wordt gegarandeerd", zegt directeur Ivo Veldkamp.

Zorgen over internet aan boord

Vorige week meldde RTL Z het faillissement van SeaVsat, een bedrijf dat ervoor zorgt dat de opvarenden van cruiseschepen, boorplatforms, visserstrawlers en superjachten aan boord internet hebben en kunnen bellen en televisiekijken.

Klanten maakten zich als gevolg van het bankroet zorgen over die dienstverlening.

Cruciale verbindingen

SeaVsat ging failliet na een groot verlies in 2019 en een omzetval als gevolg van corona. Tot overmaat van ramp kon het bedrijf door een ander faillissement fluiten naar een vermeende vordering van 3 miljoen euro op de oprichter.

Curator Elsa Bruggink wist de activiteiten van SeaVsat vrijdag te verkopen. Bruggink zegt in een persbericht blij te zijn met de deal. "Voor veel klanten is hun offshore satellietverbinding cruciaal voor hun bedrijfsvoering."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van