Ga naar de inhoud
Gesprekken met Salesforce

Chatapp Slack spuit omhoog op beurs na overnamegerucht

Beeld © AFP

De zakelijke chatdienst Slack maakt een gigantische beurssprong vanavond. Dat komt omdat techgigant Salesforce gesprekken zou voeren met het bedrijf over een overname.

Dat meldt The Wallstreet Journal op basis van anonieme bronnen.

Meer dan 17 miljard

Een aandeel Slack is nu 25 procent meer waard dan aan het begin van de dag. Dat komt omdat Salesforce waarschijnlijk bereid is om meer voor Slack neer te leggen dan de beurswaarde van gisteren, zo'n 17 miljard dollar (14,2 miljard euro).

Aandeelhouderes van Salesforce zijn een stuk minder enthousiast over het perspectief dat Slack wordt ingelijfd. Dat aandeel daalde 4 procent in waarde.

'Vele
Lees ook:
'Vele thuiswerkers goed voor chatdienst Slack'

Volgens de zakenkrant is het nog niet zeker of de deal ook daadwerkelijk doorgaat. Mocht dat wel zo zijn, dan wordt het de grootste overname door Salesforce ooit.

Slack staat dit jaar extra in de belangstelling omdat de dienst door al het thuiswerken flink aan populariteit wint. Via Slack kunnen collega's eenvoudig chatten, documenten delen en videobellen.

Geen winstmachine

Toch is het bedrijf zeker nog geen winstmachine. Slack heeft zo'n 130.000 betalende gebruikers, die het afgelopen kwartaal goed waren voor een omzet van 215,9 miljoen dollar. Onder de streep bleef en een nettoverlies over van bijna 75 miljoen dollar.

Daar staat wel tegenover dat de omzet 49 procent hoger lag dan een jaar eerder en het aantal betalende gebruikers met 30 procent is toegenomen.