Hard seltzer

Coca-Cola verkoopt voor het eerst drankje met alcohol in Nederland

16 november 2020 17:24 Aangepast: 17 november 2020 11:33
De drie smaken van Topo Chico Hard Seltzer. Beeld © Coca-Cola

Coca-Cola gaat in Nederland hard seltzer verkopen. Het is voor het eerst dat het concern in ons land met een alcoholhoudend drankje komt.

In de Verenigde Staten is hard seltzer al een succes. Biergigant Heineken gaat het ook in verschillende landen verkopen en nu probeert Coca-Cola het in Nederland.

Hard seltzer is de naam voor alcoholische drankjes met bruiswater en een smaakje. Het drankje wint razendsnel aan populariteit. Dat komt onder meer omdat er geen suiker in zit, waardoor er minder caloriën in zitten dan in frisdrank. Met name twintigers en dertigers willen gezonde drankjes. 

Daarnaast mag het gewoon bij de supermarkt verkocht worden, omdat het alcoholpercentage rond de 5 procent ligt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hard seltzer gaat hard in de VS en straks ook in Nederland (als het aan deze jongens ligt)

Eerste met alcohol

Coca-Cola vindt dat het niet kan achterblijven en het brengt in Nederland onder de naam Topo Chico Hard Seltzer drie smaken op de markt: Tangy Lemon Lime, Tropical Mango en Cherry Acai.

Het merk Topo Chico bestaat al 125 jaar. Volgens Coca-Cola is het populair in de VS en in Latijns-Amerika. Tot nu toe verkocht Coca-Cola in Nederland alleen drankjes waar geen alcohol in zit.

Topo Chico Hard Seltzer is nu te koop bij Deen supermarkten en vanaf 30 november bij AH to Go en via AH.nl.

'Bedreiging voor alcoholische dranken'

De markt voor hard seltzer bedraagt volgens Grand View Research dit jaar 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Dat groeit in 2027 uit tot 14,5 miljard dollar. Marktonderzoeksbureau Nielsen noemt het een 'grote bedreiging' voor andere alcoholische dranken en stelt dat drankbedrijven 'de mogelijkheden in deze groeimarkt niet mogen missen'.

Coca-Cola denkt dat het met de marketingkennis en het uitgebreide distributieapparaat een succes kan maken van hard seltzer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heineken stort zich op iets anders dan bier: hard seltzer

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van