'Dit is onrechtvaardig'

Piloten pissig: luchtverkeersleiders houden wél hun tot 10 keer modale salaris

06 november 2020 06:06 Aangepast: 06 november 2020 15:09
De toren van de luchtverkeersleiding op Schiphol. Beeld © ANP

KLM-piloten en vakbonden zijn boos over het feit dat bij andere door de overheid gesteunde bedrijven geen eisen zijn gesteld aan de salarissen van het personeel. Zo behouden de luchtverkeersleiders ondanks overheidssteun van ruim 130 miljoen euro hun salarissen die tot wel tien keer modaal gaan.

Piloten van KLM gingen deze week met grote tegenzin akkoord met de voorwaarden van de overheid voor de 3,4 miljard euro steun aan het vliegbedrijf. Net als het overige KLM-personeel leveren ze in ieder geval tot 2025 op hun salaris in, in het geval van de piloten ruim 20 procent.

"Met dat KLM-personeel vanaf een modaal salaris moet inleveren, hebben we ingestemd", zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. "Maar het is niet zuiver dat dat de overheid zulke eisen niet stelt bij andere bedrijven die ze helpt. Het is zelfs onrechtvaardig. Waarom moet alleen KLM-personeel inleveren?"

Lenen zonder risico

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) coördineert het vliegverkeer op en rond onder meer Schiphol en het vliegvelden van Rotterdam, Groningen en Maastricht. Het bedrijf kreeg in april dit jaar overheidssteun ter waarde van 120 miljoen euro.

Die kwam er in de vorm van een garantstelling voor een lening, vergelijkbaar met een groot deel van de steun zoals die nu aan KLM wordt gegeven.

Daarnaast maakte LVNL - net als KLM - gretig gebruik van de NOW-regeling waarbij de overheid tot 80 procent van de salariskosten betaalt voor bedrijven die minder omzet maken vanwege de coronamaatregelen. Met de eerste NOW-regeling was die steun goed voor 12,4 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Luchtverkeersleiding krap bij kas door coronacrisis, krijgt 120 miljoen extra krediet

355.000

Tegenover het ontvangen van staatssteun ligt bij KLM dus de eis dat er wordt gekort op de salarissen. Bij de LVNL ontbreekt die eis. Dit ondanks het feit dat de salarissen van het personeel van LVNL vergelijkbaar zijn met of zelfs hoger liggen dan de best betaalde piloten van KLM.

In het verleden was er al vaker ophef over de riante salarissen van luchtverkeersleiders. Het personeel van LVNL wordt gezien als ambtenaar. In 2016 is afgesproken dat nieuwe medewerkers niet meer dan 236.000 euro kunnen gaan verdienen. Maar voor bestaande medewerkers geldt dat maximum niet.

De best verdienende manager kreeg daarom vorig jaar nog 355.000 euro. Dat is ruim tien keer het bruto modale salaris van 35.000 euro. De steun aan LVNL is per medewerkers ook groter dan die aan KLM (zie kader)

Meer steun dan KLM

Een simpel rekensommetje leert dat de steun aan LVNL per werknemer groter is dan die aan KLM. KLM krijgt met 33.000 werknemers in Nederland 3,4 miljard euro aan overheidssteun. Dat is ongeveer 103.000 euro per persoon. LVNL krijgt met 900 personeelsleden 120 miljoen euro. Omgerekend 133.000 euro per persoon. Hierbij wordt de steun via de NOW-regeling niet meegeteld. 

Vrije dagen opnemen

LVNL heeft, nu er extra geld vanuit Den Haag komt, vooralsnog ook geen plannen om te snijden in de salarissen. Wel is afgesproken met het ministerie dat de organisatie 18 miljoen euro moet bezuinigen.

"Dat doen we door een vacaturestop in te stellen, projecten te heroverwegen, uit te stellen of op andere manieren aan te passen", zo meldt de woordvoerder, "en door medewerkers verplicht vrije dagen op te laten nemen. Ook worden opleidingen van niet operationeel personeel stopgezet."

Er wordt nog met het ministerie overlegd over de begroting voor volgend jaar. 

Pilot-bashing

Een piloot van KLM die anoniem wil blijven kan er niet over uit. "Het is ordinaire pilot-bashing wat er deze week is gebeurd", zo zegt hij vanuit huis.

Ook de pilotenvakbond VNV is er niet over te spreken. "Het heeft ons verbaasd", zegt hun woordvoerder. "Wij wijzen niet graag naar andere in deze discussie maar het is wel heel opvallend dat alléén bij KLM de overheid harde salarisreducties eist."

De verkeerstoren is een onmiskenbaar symbool van Schiphol De verkeerstoren is een onmiskenbaar symbool van Schiphol

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van