Ga naar de inhoud
Groeien buiten Texel

Heineken koopt Texelse Bierbrouwerij, bekend van Skuumkoppe

"De beste zomer ooit achter de rug." Beeld © Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

De Texelse Bierbrouwerij komt in handen van het grote Heineken. Hierdoor denkt de brouwer van Texel op het vasteland verder te kunnen groeien.

Bierbrouwer Heineken neemt de kleine branchegenoot Texelse Bierbrouwerij over. Die brouwer van speciaalbieren was op zoek naar een strategische partner om te kunnen doorgroeien.

Samen met Heineken zal de Texelse Bierbrouwerij gaan werken aan een betere beschikbaarheid in de horeca en het opschroeven van de productie. Heineken heeft door zijn omvang een uitgebreid distributienetwerk.

Heineken:
Lees ook:
Heineken: alcoholvrij bier straks ruim 10 procent van de biermarkt

Sneller groeien

Texelse Bierbrouwerij heeft de beste zomer ooit achter de rug, aldus directeur Cor Honkoop. Nu Heineken eigenaar is denkt hij sneller te kunnen professionaliseren. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Een bekend biertje van Texelse Bierbrouwerij is Skuumkoppe. Daarnaast brouwen ze nog twaalf andere bieren, zoals Vuurbaak, Springtij en Stormbock.

De Texelse brouwer zal binnen het Heinekenconcern zelfstandig blijven opereren, met een eigen management.

Oedipus

Het is niet voor het eerst dat Heineken aandelen koopt in een kleine brouwer van speciaalbieren. Zo nam het vorig jaar juni een minderheidsbelang in het Amsterdamse Oedipus. Hoe groot dat belang is, wilden Oedipus en Heineken toen niet zeggen.

Drie jaar geleden lijfde Heineken de Amerikaanse brouwer Lagunitas Brewing Company helemaal in. Dat is ook een brouwer van speciaalbieren. De bierbrouwer had sinds september 2015 al een belang van 50 procent in het bedrijf. 

Heineken
Lees ook:
Heineken wil personeelskosten verlagen, gedwongen ontslagen dreigen