Door corona meer sluitingen

'Sluiting bankkantoren problematisch voor ouderen'

27 oktober 2020 08:03 Aangepast: 27 oktober 2020 11:00
Ouderenclub ontvangt meer klachten over sluitingen bankkantoren. Beeld © ANP

Seniorenorganisatie KBO-PCOB wil inzichtelijk maken hoeveel bankfilialen sluiten en welke problemen dat geeft bij ouderen. Volgens de organisatie worden er door de coronacrisis nog meer en nog sneller vestigingen gesloten.

KCO-PCOB zegt steeds meer klachten van leden te krijgen over het sluiten van bankkantoren. Daarom begint de organisatie het Meldpunt Bank Dicht. Ouderen kunnen zo laten weten waar en wanneer het bankfiliaal in hun woonplaats is gesloten en of er een alternatief voor in de plaats is gekomen.

Eerst alternatief, dan sluiting

Een oplossing is een loket bij een plaatselijke winkel, aldus KCO-PCOB. "Banken zijn hier al mee bezig, maar wat ons betreft moet dit klaar zijn voordat een filiaal de deuren sluit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Rabobank sluit kantoren permanent na coronacrisis

Veel bankvestigingen sluiten, omdat contant geld minder wordt gebruikt en bankzaken vaak online geregeld worden. Volgens KCO-PCOB is er echter een grote groep ouderen die niet met internetbankieren overweg kan. "Daarvoor moet een alternatief beschikbaar blijven."

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van