Tweedehands kleding

Vinted neemt concurrent United Wardrobe over

27 oktober 2020 06:16 Aangepast: 29 oktober 2020 08:15
Oprichter van United Wardrobe, Sjuul Berden. Beeld © Z in Zaken

United Wardrobe, een Nederlandse 'Marktplaats' voor tweedehands kleding, wordt overgenomen door Litouwse branchegenoot Vinted.

Bij de bedrijven zijn in totaal zo'n 34 miljoen kopers en verkopers actief. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. 

Nieuwe markten

United Wardrobe werd in 2014 opgericht door studenten Sjuul Berden, Thijs Verheul en Thijs Slijkhuis. In de afgelopen vijf jaar vergaarde het platform meer dan vier miljoen leden. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Frankrijk. 

Verschillende privé-investeerders en kapitaalfonds Peak Capital staken al geld in de mode-app.

Met de overname door Vinted hoeven leden van de United Wardrobe-community geen verkoopkosten meer te betalen als ze kleding aanbieden. Leden kunnen vanaf deze week al hun etalages overzetten naar Vinted.

Berden, Slijkhuis en operations manager Maud Behaghel blijven na de overname betrokken bij het nieuwe bedrijf. Zij gaan zich bezighouden met de uitbreiding van Vinted naar nieuwe markten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander Thomas Plantenga leidt unicorn Vinted: 'Klote als het mis gaat'

Vinted, geleid door Nederlander Thomas Plantenga, is sinds vorig jaar actief in ons land. Het is naar eigen zeggen de grootste marktplaats voor tweedehands kleding in Europa. Er werken meer dan 500 mensen. 

Aanwezigheid versterken

Sinds grote investeringsrondes in 2018 en 2019 is Vinted een zogenoemde Unicorn. Dat betekent dat het groeiende bedrijf, opgericht in 2011, meer dan een miljard euro waard is.

Plantenga over de overname: "Nederland heeft een sterke en actieve community met tweedehandsmode-liefhebbers en we zijn blij dat wij onze aanwezigheid in deze markt kunnen versterken.” 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van